• „УниКредит” и Банката за внос и износ на Китай с Меморандум за сътрудничество

    „УниКредит” и Банката за внос и износ на Китай с Меморандум за сътрудничество

    Меморандумът за разбирателство между двете банки ще подкрепя корпоративни клиенти, спонсори на проекти и институции в техния международен бизнес в Централна и Източна Европа, Китай и Италия

    „УниКредит” и Банката за внос и износ на Китай с Меморандум за сътрудничество

    „УниКредит” и Банката за внос и износ на Китай (CEXIM) засилват сътрудничеството си в Централна и Източна Европа, Китай и Италия, съобщиха от пресцентъра на „УниКредит”. Това става по силата на Меморандум за разбирателство, който сключиха двете банки. Целта на документа е установяването и развитието на дългосрочни отношения между китайски, италиански и източноевропейски компании.

    Меморандумът за разбирателство ще насърчава взаимното развитие на бизнеса и клиентските решения в сферите на проектното финансиране (включително финансиране, покрито от експортни кредитни агенции), енергийни и инфраструктурни проекти, глобални банкови трансакции, дългови капиталови пазари, глобални пазари, подпомагане на финансиране в Италия и на пазарите в ЦИЕ и финансови консултантски услуги (вкл. сливания и придобивания). Меморандумът за разбирателство се основава на засилването на икономическото и търговското сътрудничество между Китай и Европа. Според  Евростат към края на 2018 г. Китай е вторият най-голям европейски партньор за износ на стоки от ЕС и най-големият партньор за внос на стоки в ЕС.

    Меморандумът за разбирателство ще улесни и сътрудничеството в областта на енергийните и инфраструктурни проекти, които се разработват в Китай, Италия и ЦИЕ.

    Ключовият документ беше подписан в италианския град Милано от председателя на „УниКредит” Фабрицио Сакомани и председателя на CEXIM Ху Сяолян

    „Този Меморандум за разбирателство е конкретна стъпка напред в подкрепата на икономическия растеж на европейските корпоративни организации в Китай. Като успешна паневропейска банка „УниКредит” е уникално позиционирана, така че да подпомогне сътрудничеството между китайски и европейски компании”, коментира Сакомани.

    Антоанета Куртяну, директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране” на „УниКредит Булбанк” също определи стратегическия документ като отлична възможност за насърчаване на отношенията между Китай и България.  „Без съмнение Китай е една от най-динамичните икономики в глобален план. Напоследък сме свидетели на нарастващ интерес за стратегически инвестиции от страна на Китай в Източна Европа и конкретно в България. Меморандумът за разбирателство е точният инструмент, за да подкрепим и помогнем на компаниите да реализират този бизнес интерес“, казва Куртяну.

    Меморандумът за разбирателство ще подкрепя корпоративни клиенти, спонсори на проекти и институции в техния международен бизнес, особено във връзка с трансакции на ключовите пазари на „УниКредит”, по-специално в ЦИЕ и Италия.

     

    Снимка: "УниКредит Булбанк"

    УниКредит Булбанк Централна и Източна Европа CEXIM Банка за внос и износ на Китай Меморандум за разбирателство

    Оценка на новината

    0