• „Оргахим“ преобразява едно от централните места в Русе

  „Оргахим“ преобразява едно от централните места в Русе

  Паната по протежение на „Ген. Скобелев“ до кръстовището с ул. „Борисова“ в Русе ще бъдат преобразени с помощта на визуални артисти, които украсяват съоръжението в Цвета на 2019-та година

  „Оргахим“ преобразява едно от централните места в Русе

  До дни едно от централните места в Русе ще бъде преобразено със стенопис в цвят „Органик“. Паната по протежение на „Ген. Скобелев до кръстовището с ул. „Борисова ще бъдат изцяло променени с помощта на фондация „Вижънъри“ и „Оргахим“, съобщават от компанията. От няколко дни визуални артисти работят върху стенописа, който ще украси съоръжението в Цвета на 2019-та година -„Органик“ нюанс на зеленото. Посланието на творбата е за живот близо до природата и опазване на застрашените видове цветя в България.

  „Искаме да подарим красота на русенци. Правим го непрекъснато в най-различни сгради и съоръжения, които обновяваме. Но в този обект искаме да отправим общо послание да пазим и да се грижим за средата, в която живеем. Не знам дали с красотата ще спасим света, но можем да насочим вниманието към българската природа с красотата, която създаваме и вплитаме органично в улиците на града ни“, заяви маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Eмил Кунчев.

  Обновяването на съоръжението от пана започна тази събота и неделя. Градските творци съчетават две художествени форми – реализъм и абстракция, които едновременно контрастират и се допълват в композицията. Върху фона в Органик зелено ясно изпъкват лилавите нюанси, подчертани от геометрични фигури, разкриват организаторите. „Растенията, които са водещ акцент в художествената намеса, са видове от Червената книга на България. Избрахме точно тях, за да напомним на жителите на Русе красотата на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда“, споделят от „Вижънъри“ - организатор на проекта. 

  Очаква се паната да бъдат завършени до края на седмицата.

  Русе Органик зелено Оргахим Червената книга на България застрашени видове цветя

  Оценка на новината

  0