• Visa и Revolut разширяват партньорството си

    Visa и Revolut разширяват партньорството си

    Двете компании сключиха споразумение, насочено към разширяване на бизнеса на Revolut към нови пазари

    Visa и Revolut разширяват партньорството си

    Световният лидер в дигиталните разплащания – Visa, и Revolut, водеща финтех компания, базирана във Великобритания, съобщиха за ново споразумение, насочено към глобалното разширяване на бизнеса на Revolut. Благодарение на ключовата договореност с Visa, Revolut ще може да предлага продуктите си в пет нови региона, достигайки до 30 нови пазара. Съгласно условията на споразумението за новите пазари Revolut ще издава главно брандирани с Visa карти.

    След успеха от партньорството на двете компании в Европа, Visa ще даде възможност на Revolut да пусне първоначално продуктите си в Австралия, Бразилия, Канада, Япония, Хонконг, Русия, Сингапур и САЩ, а след това в Аржентина, Чили, Колумбия, Хонконг, Индия, Индонезия, Корея, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Филипините, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайван, Тайланд, Украйна и Виетнам.

    През последните четири години Revolut е сред водещите компании в световните финансови иновации. В стремежа си да дадат възможност на клиентите да управляват по-добре парите си дигитално, Revolut и Visa осигуряват:

    • Богати възможности за превалутиране - мобилното приложение на Revolut осигурява 120 валути и представлява достъпна опция за клиентите, както за обмяна на валута, така и за обмяна на криптовалута;
    • Разплащания от човек към човек - в световен мащаб е възможно незабавно безплатно изпращане и изискване на пари до и от всички клиенти на Revolut, както и разделяне на сметката в ресторанти и барове с натискане на един бутон.
    • Гъвкави и персонализирани банкови услуги - клиентите на Revolut могат да получават незабавни известия за разходите си, както и месечни отчети по отделни категории. Опцията за допълване на съществуващото приложение на Revolut с предплатени и дебитни карти на Visa ще предложи на клиентите гъвкавост и персонален подход.

    Настоящото споразумение разширява първоначалното партньорство на Visa и Revolut, което стартира през юли 2017 г., когато дигиталната алтернатива на традиционното банкиране започна да издава на своите потребители в цяла Европа карти Revolut Visa. Мобилното приложение на Revolut понастоящем използва приложно-програмен интерфейс (Application Programming Interface, API) на Visa, включително услуга Visa Token и Payments Attribute Account Inquiry.

    Visa дигитални разплащания финтех Revolut

    Оценка на новината

    0