• Нов офис на KBC Груп във Варна разкрива 300 нови работни места

    Нов офис на KBC Груп във Варна разкрива 300 нови работни места

    Премиерът Бойко Борисов откри официално новия компетентностен център на белгийската KBC Груп в морската столица, който ще започне работа в края на годината и ще обслужва различни дружества в останалите държави от Групата

    Нов офис на KBC Груп във Варна разкрива 300 нови работни места

    Министър-председателят Бойко Борисов откри официално новия компетентностен център на белгийската финансова група KBC във Варна, който ще разкрие над 300 нови работни места в морската столица през следващите години. Центърът ще започне работа в края на годината в преустроена сграда от комплекса на бившия „Пфоемол Варна” върху площ от 5500 кв. м.

    KBC Груп присъства на българския пазар вече повече от десетилетие с дружествата си „Обединена българска банка” (ОББ) и ДЗИ. От няколко месеца новото дружество KBC Клон България функционира и в София и вече наброява 100 души – предимно с ИТ профил.

    Центърът за споделени услуги ще бъде създаден и управляван по вече познат и успешен за KBC модел. Групата стартира такъв проект през 2011 г. в Бърно, Чехия, и към момента там вече работят около 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията. Други ще се занимават с първия проект на центъра, свързан с търговско финансиране. Нови позиции ще бъдат разкривани буквално всяка седмица до запълването на екипите за всички проекти.

    По време на откриването премиерът Борисов изтъкна усилията на правителството да създава такива условия, които да привличат инвестиции, носещи високо качество. Министър-председателят напомни, че наскоро Световната банка откри свой център в София, а Китай взе решение да бъде създаден глобален мозъчен тръст в България. Министър-председателят изтъкна, че подобни центрове като този на КВС Груп подкрепят конкуренцията, създават добри условия на труд и подпомагат възможностите за кариерно развитие.

    “KBC има 6 основни пазара в Европа и България е един от тях. България е стабилен и силен член на Европейския съюз с висок потенциал и обещаващо бъдеще. В нашия нов компетентностен център ще предоставяме дистанционно редица услуги за останалите държави от групата. Очакваме бързо разрастване след откриването и търсим да наемем талантливи и образовани активни хора”, заяви главният изпълнителен директор на KBC Йохан Тейс, който пристигна във Варна специално за откриването.

    „Варна беше избрана в конкуренция с няколко други града в Централна и Източна Европа, сред които и български. Ние смятаме, че Варна се развива в правилна посока и има най-голям нереализиран потенциал за растеж. От тук ще обслужваме дейността на различни дружества на KBC Груп. С нетърпение очакваме новите ни служители, които ще получат възможност за отлична кариера и заплащане в голяма международна група, без да се налага да напускат страната ни“, заяви Кънтри мениджърът на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов.

    Варна нови работни места IT ОББ КВС Груп Петър Андронов компетентностен център Йохан Тейс

    Оценка на новината

    0