• Силно представяне на България по време на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA

  Силно представяне на България по време на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA

  Над 100 държави се разположиха на 7 500 щанда по време на тазгодишното юбилейно издание на най-голямото международно изложение

  Силно представяне на България по време на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA

  На 5 октомври, 2019 година, стартира юбилейното 50-то издание на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA, което се провежда на всеки две години в град Кьолн, Германия.

  Представители на над 100 държави се разположиха на 7 500 щанда, а българското участие, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и подкрепено с целево финансиране от Министерство на икономиката, за поредна година е силно застъпено от близо 50 водещи компании.

  Две от  българските предприятия - "Палео Груп" ООД, които са единствените производители в Европа на барчета от месо, и производителите на био храни "Супер Фуудс" ООД, бяха избрани сред хиляди чуждестранни фирми за провиждане на интервю и презентация на техните иновативни продукти пред представителна комисия от специализирани фирми, които имат интерес за съвместна работа.

  По време на събитието изпълнителният директор на ИАНМСП г-н Бойко Таков приветства българските компании, които се разположиха на над 420 кв. м изложбена площ. Г-н Таков посети родните щандове, като поздрави представителите на предприятията и екипа на   Агeнцията за отличната организация на българското представяне.

  Престижното изложение даде възможност на близо 160 000 посетители да се запознаят с българската продукция и да опитат автентична българска лютеница и кисело мляко, консерви, замразени храни, шоколад, захарни изделия, продукти от месо и мляко и много други.

  България има дълга история в своето представяне по време на ANUGA, като над десетилетие ИАНМСП е основен партньор на българските предприятия с щандове на изложението.

  Една от основните дейности на ИАНМСП е да оказва съдействие на българските малки и средни предприятия в участие на международни изложение като настоящото, а само за последните 12 месеца Агенцията е помогнала на над 1800 компании да развият дейността си зад граница.

   

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0