• FlixTrain продължава експанзията си в Европа: Моделът на компанията за бързо развитие вече се прилага в сектора на традиционния железопътен транспорт

    FlixTrain продължава експанзията си в Европа: Моделът на компанията за бързо развитие вече се прилага в сектора на традиционния железопътен транспорт

    FlixTrain се подготвя за разрастване през 2020 г.

    FlixTrain продължава експанзията си в Европа: Моделът на компанията за бързо развитие вече се прилага в сектора на традиционния железопътен транспорт

    След много успешния период от година и половина в Германия, през следващата година FlixMobility подготвя пускането в експлоатация на влакове под марката FlixTrain и в чужбина. В началото на 2020 г. първите влакове FlixTrain ще започнат да се движат в Швеция, като ще бъдат добавени и нови маршрути в Германия. Във Франция правителството провежда тестове на икономическата ефективност на избраните маршрути. Най-голямото предизвикателство в този сектор е осигуряването на достъп до влаковете, особено в кратки срокове.

    Зелени влакове в Скандинавия: FlixTrain потвърждава навлизането на пазара през 2020 г. Две години след стартирането в Германия на първите международни влакове FlixTrain, предстои пускането им и в Швеция. Зелените влакове ще започнат да се движат по маршрутите Стокхолм – Малмьо и Стокхолм – Гьотеборг през първото полугодие на 2020 г. „Наблюдаваме голямо и разрастващо се търсене на влакови услуги в Швеция. Влаковете FlixTrain ще бъдат най-достъпният влаков транспорт на пазара и ще допринесат в огромна степен за преминаването към устойчив транспорт, без да бъдат правени компромиси с удобството и качеството“, обясни Петер Алгрен, управляващ директор на FlixBus Sweden.

    Първи стъпки в наскоро либерализиран пазар: През пролетта на 2019 г. FlixTrain представи предварителните си планове за навлизане на френския пазар на железопътен транспорт. Националният регулатор ARAFER покани всички страни, заинтересувани от навлизане на железопътния пазар, който скоро ще бъде либерализиран, да представят плановете си 18 месеца преди стартиране на дейността си. Поради искания в момента ARAFER провежда тестове за икономическа ефективност на избраните маршрути. Железопътният транспорт във Франция ще бъде либерализиран през 2021 г. FlixTrain ще направи оценка на възможностите на френския пазар през 2020 г., когато е срокът за подаване на заявления. „Либерализацията е уникална възможност за нас да създадем дори и по-добра възможност за мобилност на френските ни клиенти. Развълнувани сме от перспективата да разширим портфолиото си във Франция“, сподели Ивон ЛьофранкМорин, управляващ директор на FlixBus France.

    FlixTrain Германия: Нови спирки от декември, нов маршрут от пролетта на 2020 г. В допълнение на процеса на сериозна експанзия на FlixTrain в международен план се засилва и разрастването на зелените влакове и у дома, в Германия. След като стартира линиите Берлин – Щутгарт (през Франкфурт) и Хамбург – Кьолн през 2018 г., FlixTrain добави към мрежата си през 2019 г. зелени влакове и по маршрута Берлин – Кьолн. От 15 декември ще бъдат добавени нови седем града (сред които Аахен, Лайпциг, Хале (Заале) и Ерфурт) към маршрута Берлин – Кьолн или Берлин – Щутгарт. През пролетта на 2020 г. FlixTrain ще стартира линията Берлин – Хамбург.

    Намирането на автобуси е лесна задача. Да опитаме с влакове: FlixTrain провежда разговори с производители на влакове В Германия FlixTrain оперира с преустроени влакове на Deutsche Bahn. Влаковете за бъдещата експанзия в Германия и чужбина ще бъдат комбинация от изцяло преустроени и изцяло нови влакове. Доставчикът на мобилни услуги вече започна преговори с някои производители на влакове. Целта на FlixTrain е всички влакове да бъдат задвижвани със 100% възобновяема енергия подобно на целия състав, който се движи понастоящем в Герамания.

    За FlixMobility: FlixMobility е млад доставчик на мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките FlixBus и FlixTrain. Благодарение на уникален бизнес модел и иновативна технология, стартъпът бързо установи най-голямата европейска автобусна мрежа за дълги разстояния и пусна първите зелени влакове за дълги разстояния през 2018 г., както и пилотен проект за изцяло електрически автобуси в Германия и Франция. От 2013 г. FlixMobility промени начина, по който над 100 милиона души пътуват из Европа и създаде хиляди нови работни места в индустрията за мобилност. През 2018 г. FlixMobility стартира FlixBus USA, за да внесе тази нова алтернатива за пътуване в САЩ. От места из цяла Европа и Съединените щати, Flix-екипът се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата, контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта. Ежедневното планирано обслужване и зеленият флот на FlixBus се управляват от автобусни партньори от регионални МСП, докато FlixTrain работи в сътрудничество с частни влакови компании. Чрез тези партньорства, иновациите, предприемаческия дух и силната международна марка срещат опита и качеството на традицията. Уникалната комбинация от технологичен стартъп, платформа за електронна търговия и класическа транспортна компания позиционира FlixMobility като лидер срещу големите международни корпорации, променяйки трайно европейския пейзаж на мобилността. 

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0