• Alibaba пуска акциите си на борсата в Хонконг

    Alibaba пуска акциите си на борсата в Хонконг

    Това е знак на доверие към азиатския финансов център.

    Alibaba пуска акциите си на борсата в Хонконг

    От Alibaba заявиха, че искат да използват вторична регистрация в Хонконг, за да финансират продължаващата си експанзия. Компанията, основана от предприемача милиардер Джак Ма, за първи път се възползва от публичните пазари през 2014 г., като събра 25 милиарда долара на Нюйоркската фондова борса и разби рекордите за най-голямо първоначално публично предлагане в историята.

    Около 20 ноември 2019г. се очаква Alibaba (BABA) да има 500 милиона нови акции, като търговията ще започне в Хонконг. Акциите на Alibaba мога да достигнат 13,4 милиарда долара, ако банкерите на компанията упражнят опция за закупуване на някои допълнителни акции. В документ, подаден до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, Alibaba заяви, че средствата ще бъдат използвани за разширяване на платформите Fliggy и Youku. Компанията коментира също, че ще инвестира в нови облачни изчислителни технологии и технология за машинно обучение.

    Обявяването на акциите на Alibaba ще надмине AB InBev (BUD) с приблизително 5 трилиона долара първоначално публично предлагане То би могло също да затвърди статута на Хонконг като най-голямата борса за публични предложения за тази година.

    Предлагането е един от най-важните фактори в историята на борсата в Хонконг, който обаче наскоро започна да намалява.

    Един планиран списък обаче може да извади Alibaba от полюсно положение. Очаква се държавният петролен гигант на Саудитска Арабия Saudi Aramco да стане публичен в бъдеще.

     

     

     

    сива икономика акции компании Хонконг фондова борса Uber Alibaba първоначално публично предлагане Fliggy Youku AB InBev Saudi Aramco

    Оценка на новината

    0