• PayPal ще купи Honey за 4 млрд. долара

    PayPal ще купи Honey за 4 млрд. долара

    PayPal сключи сделка за придобиване на Honey, платформа за пазаруване, която предлага на онлайн купувачите отстъпки и награди.

    PayPal ще купи Honey за 4 млрд. долара

    PayPal сключи сделка за придобиване на Honey, платформа за пазаруване, която предлага на онлайн потребителите отстъпки и награди. Сделката е за 4 милиарда долара.

    Причина за този ход от страна на компанията, е че PayPal (PYPL) среща сериозна конкуренция в лицето на технологични компании като Apple (AAPL), Google (GOOG) и Facebook (FB), които вече предлагат или свои собствени форми на плащане, или обработка на плащания. PayPal също се бори със стабилни мрежи за кредитни карти като Visa (V) и Mastercard (MA), които разширяват своите оферти за онлайн плащания.

    Инвеститорите обаче останаха недоволни от цената на придобиването. Акциите на PayPal паднаха под 1% в началото на търговията в четвъртък след обявяването.

    Honey Science Corporation функционира като добавка за уеб браузър и като мобилно приложение, което предлага на потребителите кодове за отстъпки на около 30 000 онлайн търговци на дребно.

    Honey също е конкурент на сайтове като RetailMeNot, които събират промо кодове и ги събират за потребителите. Honey се разграничава, като автоматично въвежда всички подходящи промо кодове за купувачите по време на покупката и използва кода с най-голяма отстъпка.

    Сайтът за отстъпки включва мобилен помощник за пазаруване, инструменти за проследяване и сигнали, информация за историята на цените, специални оферти и програма за награди. PayPal, който също притежава Venmo, има повече от 275 милиона активни потребителски акаунта и 24 милиона търговски сметки.

    Honey е основана през 2012 г. и със седалище в Лос Анджелис. Той има 17 милиона активни потребители месечно. Honey е събрала над 30 милиона долара от инвеститорите, според Crunchbase.

    Придобиването все още се нуждае от регулаторни одобрения, но компаниите очакват да приключи през първото тримесечие на 2020 г.

    След като придобиването приключи, Honey ще запази централата си в Лос Анджелис. Съоснователите му ще продължат да ръководят екипа на Honey.

    сива икономика компании купувачи придобиване онлайн търговия paypal отстъпки honey промокод

    Оценка на новината

    0