• Facebook създава 1 000 нови работни места във Великобритания

    Facebook създава 1 000 нови работни места във Великобритания

    Компанията предстои да разкрие нови работни позиции в сферата на софтуерното инженерство, дизайна на продуктите и науката за данните

    Facebook създава 1 000 нови работни места във Великобритания

    Facebook ще създаде 1000 нови работни позиции в Лондон през 2020 година, включително добавяйки позиции към своя екип, който се борис вредното онлайн съдържание.

    Повече от половината от новите работни места ще бъдат насочени към технологиите, с роли в софтуерното инженерство, дизайна на продуктите и науката за данните, казаха от компанията. Нараства натискът върху фирмите в социалните медии да премахват постове, насърчаващи самонараняването и политическия екстремизъм.

    Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг ще обяви новите работни места в Лондон по-късно във вторник, преди да пътува до Световния икономически форум в Давос. „Много от тези висококвалифицирани работни места ще ни помогнат да се справим с предизвикателствата на отворен интернет и да развием изкуствен интелект, за да откриваме и премахваме вредното съдържание по-бързо“, коментира тя.

    Тези нови работни позиции ще бъдат в екипа на Facebook за "интегритет на общността", който проектира инструменти за полицейски публикации в платформите на Facebook, включително Messenger, Instagram и WhatsApp. Фирмата беше решила да инвестира повече в полицейското съдържание в интернет след самоубийството на тийнейджърката Моли Ръсел през 2017 г., заяви Стив Хач, вицепрезидентът на фирмата за Северна Европа, заяви в днешната програма на BBC Radio 4.

    „Трагичната смърт на Моли Ръсел ни накара наистина да признаем, че има проблем, по който трябва да направим повече.“ "Ние работим вурху тези промени стабилно през последните 12 месеца", каза той. Facebook има за цел да надгради напредъка, постигнат в борбата срещу терористичното съдържание, за да премахне друго проблемно съдържание, като самонараняването, каза г-н Хеч.

    Фирмата е открила и премахнала два милиона публикации от Facebook и 800 000 от Instagram, добави той. "С развитието на системите те се развиват, те стават по-добри и по-ефективни", каза той. „Нашият стремеж е да премахнем всяко вредно съдържание.“

    икономика facebook Великобритания работни места съдържание компани социални медии вредно съдържание

    Оценка на новината

    0