• Sainsbury's възнамерява да съкрати стотици мениджърски позиции

    Sainsbury's възнамерява да съкрати стотици мениджърски позиции

    Като причина за съкращенията от компанията посочват интеграцията на Argos

    Sainsbury's възнамерява да съкрати стотици мениджърски позиции

    Sainsbury's обяви планове си да съкрати стотици мениджъри на работни позиции в супермаркетите си. Веригата заяви, че съкращенията се дължат до голяма степен на интеграцията на Argos - която тя закупи през 2016 г. - в бизнеса. Компанията заяви, че този ход представлява „финализиране“ на новите структури за управление и обединяването на екипите на  центъра за поддръжка на магазини и това също така е част от вече обявените икономии на разходи.

    Миналата година компанията обяви, че ще направи основен ремонт на бизнеса, насочен към спестяване на 500 млн. паунда, включително планове за преместване на до 70 магазина на Argos в рамките на дейността му.

    В Sainsbury работят общо 178 000 души. В актуализацията от вторник не бе опоменато колко управленски позиции ще бъдат разпределени общо.

    Изпълнителният директор на Sainsbury Майк Купе каза: „Трябва да се адаптираме, за да продължим да отговаряме на нуждите на нашите клиенти сега и в бъдеще и, докато промяната може да бъде трудна, но тя също е и необходима“. Говорител на компанията заяви, че планираните съкращения на ръководството са част от усилията на компанията да се опита да избегне дублиране на ролите между Sainsbury's и Argos. През септември Sainsbury очерта нова стратегия след неуспешното си предложение за сливане на Asda.

    Планът се фокусира върху намаляване на разходите, изплащане на дълг, повече технологии и по-нататъшна интеграция с Argos, който закупи през 2016 г. По-рано този месец Sainsbury заяви, че коледните продажби са паднали въпреки солидните продажби на хранителни стоки, след като хората купуват по-малко играчки.

    Анализаторът на дребно Ричард Хайман каза, че съкращаването на работни места може да има неблагоприятно въздействие върху начина на работа на бизнеса. "Търговия на дребно е бизнес за хора", каза той. „Отстраняването на хора без никакво въздействие върху бизнеса (и клиентското преживяване) е трудно.“ Той каза, че търговията на дребно е труден пазар, който принуждава някои вериги да отдават приоритет на намаляването на разходите над инвестирането, добавяйки, че "печелившите търговци на дребно" са тези, които са готови да инвестират за подобряване на приходите.

    бизнес компании икономика приходи клиенти инвестиции мениджърски позиции Разходи съкращения Sainsbury's Argos мениджъри

    Оценка на новината

    0