• "От две до три години" ще са необходими на бизнеса, за да се възстанови от коронавируса

    "От две до три години" ще са необходими на бизнеса, за да се възстанови от коронавируса

    Вирусът и препоръките да се стои у дома са унищожили почти цялото търсене на самолетни пътувания

    "От две до три години" ще са необходими на бизнеса, за да се възстанови от коронавируса

    Изпълнителният директор на Delta Air Lines Ед Бастиан заяви, че може да отнеме две до три години, за да се възстанови бизнесът на авиокомпанията от въздействието на пандемията на коронавирус.

    Авиокомпанията изпълнява около 5% от нормалните си пътнически разписания, каза Бастиан в интервю за CNBC, тъй като търсенето на самолетни пътувания почти изчезна заради вируса и мерките за предотвратяване на разпространението му.

    Delta намалява разходите чрез паркиране на самолети и моли хиляди свои служители да си вземат неплатен отпуск, тъй като приходите спадат. Продажбите през второто тримесечие вероятно ще бъдат с 90% по-малко от очакваното, заяви Delta в съобщение за печалбите. Delta отчете нетна загуба от 534 милиона долара през първото тримесечие oт повече от пет години насам.

    Авиокомпаниите бяха особено силно засегнати от коронавируса, който бе камшик за една индустрия, която планираше рекорден брой пътници през тази и следващите години чрез увеличаване на персонала и закупуване на нови самолети.

    Бастиан предупреди служителите, че авиокомпанията ще бъде по-малка заради очакваното бавно възстановяване.

    „Уверени сме, че хората ще започнат да пътуват отново“, каза той в бележки до служителите. „Не знаем кога ще се случи, но знаем, че Delta за известно време ще бъде по-малка авиокомпания и трябва да сме подготвени за бързо, бавно възстановяване, дори след като вирусът се ограничи. Считам, че периодът на възстановяване може да отнеме две до три години. "

    Бастиан каза, че се надява нещата да се обърнат по-скоро, „но ние трябва да бъдем реалистични в нашето планиране.“

    Изпълнителните директори на авиокомпаниите заявиха, че не очакват бързо възстановяване на търсенето, въпреки че някои щатски правителства, включително в Джорджия, където се намира централата на Delta, проучват отваряне на някои бизнеси.

    Изпълнителният директор на United Airlines Оскар Муноз и нейният президент Скот Кирби, който поема ръководния пост следващия месец, казаха на служителите на 15 април: „очакваме търсенето да бъде намалено до края на 2020 г., а вероятно и през следващата година.“

    Авиокомпании Delta Air Lines Ед Бастиан United Airlines

    Оценка на новината

    0