• Caterpillar отчита спад на продажбите през първото тримесечие с 21%, не се ангажира с прогнози за 2020 г.

    Caterpillar отчита спад на продажбите през първото тримесечие с 21%, не се ангажира с прогнози за 2020 г.

    Caterpillar отчита спад на продажбите през първото тримесечие с 21% и не се ангажира с икономически прогнози за 2020 г. поради пандемията

    Caterpillar отчита спад на продажбите през първото тримесечие с 21%, не се ангажира с прогнози за 2020 г.Caterpillar
    • Caterpillar отчита приходи от 10,6 милиарда долара през първото тримесечие, което е намаление с 21% в сравнение с 13,5 милиарда долара през първото тримесечие на 2019 г.
    • Caterpillar отчита коригирана печалба на акция от 1,60 долара през първото тримесечие, в сравнение с 3,25 долара печалба на акция през същото тримесечие преди година.
    • Компанията заяви, че понастоящем не се ангажира с прогнози за 2020 г., предвид „продължаващата глобална икономическа несигурност“ поради пандемията.

    Caterpillar претърпя спад на продажбите с 21% през първото тримесечие, тъй като пандемията на коронавирус намали търсенето в строителния и добивния сектор. Във вторник индустриалният гигант отчете приходи от 10,6 милиарда долара през първото тримесечие в сравнение с 13,5 милиарда долара през първото тримесечие на 2019 г. Спадът се дължи на по-ниския обем на продажбите, обусловен от „по-ниското търсене от страна на крайния потребител“ и влиянието на дилърските запаси, съобщиха от компанията.

    Акциите на Caterpillar се повишиха с 0,2% във вторник за тримесечие.

    Caterpillar отчете коригирана печалба на акция от 1,60 долара през първото тримесечие в сравнение с 2,94 долара коригирана печалба на акция през същото тримесечие преди година.

    Уолстрийт очакваше печалба на акция от 1,69 долара при приходи от 10,916 милиарда долара въз основа на оценките на Refinitiv.

    „Предприехме решителни действия за подобряване на силното си финансово състояние, като същевременно продължаваме да изпълняваме стратегията си за печеливш растеж“, заяви в изявление председателят и изпълнителен директор на Caterpillar Джим Умплаби. „Caterpillar се е сблъсквал и е преодолял много предизвикателства в 95-годишна ни история. Нашата цел е да излезем от пандемията като още по-силна компания. “

    Акциите на Caterpillar се понижиха с 22% през тази година, след като претърпя спад в продажбите на машини на фона на пандемията от коронавирус. Компанията заяви, че понастоящем не се ангажира да представя финансови прогнози за 2020 г., предвид „продължаващата глобална икономическа несигурност“.

    Производителят на тежко оборудване заяви, че около 75% от основните производствени мощности на компанията продължават да работят на фона на пандемията, тъй като някои съоръжения, които са временно затворени, са отворени отново.

    За да намали разходите, тази година Caterpillar се въздържа от годишното си увеличение на заплатите и бонуси за своите служители.

    Уолстрийт Ковид – 19 Caterpillar тежко машиностроене Джим Умплаби строителния и добивния сектор

    Оценка на новината

    0