• Илон Мъск заплашва, че ще закрие заводите на Tesla в Калифорния заради ограниченията

  Илон Мъск заплашва, че ще закрие заводите на Tesla в Калифорния заради ограниченията

  Изпълнителният директор Илон Мъск заплаши, че ще премести бъдещото производство на автомобили на компанията си от Калифорния, ако на фабриката във Fremont не й бъде разрешено да отвори отново.

  Илон Мъск заплашва, че ще закрие заводите на Tesla в Калифорния заради ограничениятаTesla

  Изпълнителният директор Илон Мъск заплаши, че ще премести бъдещото производство на автомобили на компанията си от Калифорния, ако на фабриката на Fremont не й бъде разрешено да отвори отново. В момента ограниченията, свързани с коронавируса, забраняват на фабриката да работи.

  Калифорния се отваря, заводът на Tesla остава затворен

  Мъск е критичен към препоръките да не се излиза извън дома, особено след като Tesla обяви печалбата си за първото тримесечие на 29 април. Той определи ограниченията заради коронавируса в Калифорния като „фашистки“.

  Заводът на Tesla е затворен от 23 март заради заповед за налагане ограничителни мерки с цел да се предотврати разпространението на смъртоносния вирус. В последствие тази заповед е удължена отново до края на май.

  Губернаторът на Калифорния Гавин Нюзом подкрепи ограниченията в графство Бей, въпреки че ги облекчава в други части на щата.

  Отделът по здравеопазване на окръг Аламеда заяви в съботно изявление, че работи с Tesla по план за безопасност, който ще позволи на централата да отвори отново.

  В изявлението се подчертава също, че трябва да се направят жертви, за да се защити здравето на хората в региона.

  "Наша колективна отговорност е да преминем през фазите на отваряне и разхлабване на ограниченията по възможно най-безопасния начин, ръководени от данните и научните изследвания", се казва в съобщението.

  Кметът призовава за сътрудничество

  Кметът на Фремонт Лили Мей заяви, че се безспокои от икономическите проблеми. В събота тя насърчи окръга да си сътрудничи с бизнеса по „приемливи насоки за отваряне“.

  В момента Tesla се опитва да увеличи производството на своя спортен автомобил Model Y, който се очаква да генерира рекордно търсене и печалби.

  Производителят е произвел близо половин милион превозни средства в завода си във Фремонт през 2019 г.

  Експертите твърдят, че преместването на производството ще бъде мащабно начинание, което може да отнеме между 12 и 18 месеца.

  Tesla вирус кризата Covid-19 Илон Мъск Калифорния

  Оценка на новината

  5.00