• Стотици публични компании все още не връщат парите от заемите за малкия бизнес, а крайният срок изтича

    Стотици публични компании все още не връщат парите от заемите за малкия бизнес, а крайният срок изтича

    Почти всички от най-големите публични компании, които са използвали правителствения фонд за отпускане на спешни помощи за малкия бизнес, са имали готов достъп до други форми на капитал

    Стотици публични компании все още не връщат парите от заемите за малкия бизнес, а крайният срок изтича

    От най-големите публични компании, които са използвали правителствения фонд за отпускане на спешни помощи за малкия бизнес, почти всички са имали възможност за достъп до други форми на капитал, сочи анализ на заявленията на CNBC.

    Дори на фона на катастрофата, причинена от пандемията от коронавирус, тези компании събраха милиони долари, като продадоха акции или имаха празни кредитни линии, които можеха да използват, фактори, които биха ги накарали да върнат заеми, получени от федералната програма за защита на заплатите.

    Но само часове преди крайния срок от 14 май за връщане на кредити да изтече, повечето публични компании не споменават за връщане на средствата. От 1,32 милиарда долара, използвани от публичните компании в 407 кредита, само 61 кредита, представляващи комбинирани 411 милиона долара, се връщат, според аналитичната компания FactSquared.

    Един пример за това е Cutera, управлявана отчасти от мениджъра на хедж фондовете Даниел Плантс, събра повече от 26 милиона долара миналия месец, като продаде акции на открития пазар, според заявките. Симпатра получи парите от продажби на акции на 21 април, в същия ден, в който постъпи молбата му за 7,1 милиона долара правителствен заем.

    Cutera е базирана в Калифорния и е производител на лазерни устройства, използвани в козметичната и медицинската сфера, също така кандидатства за заем за отпускане на средства от правителството дни преди Министерството на финансите изрично да обезкуражи публичните компании, които имат достъп до капиталовите пазари, правят това.

    Cutera е само един от примерите за десетки кандидати за кредити, открити от CNBC, за които е установено, че имат връзка с банкери и сериозни инвеститори.

    Симпатра получи парите от продажби на акции на 21 април, в същия ден, в който постъпи молбата му за 7,1 милиона долара заем. Над всичко това към 30 март компанията разполага с 19,5 милиона долара парични и ликвидни инвестиции и непокътната кредитна линия от 25 милиона долара от Wells Fargo за финансиране на своите операции.

    малък бизнес Заем коронавирус

    Оценка на новината

    5.00