• Обвинени в расизъм, от VW се извиняват за „погрешна и безвкусна реклама"

    Обвинени в расизъм, от VW се извиняват за „погрешна и безвкусна реклама"

    Компанията добави, че разбира гнева и отвращението, което рекламата е провокирала.

    Обвинени в расизъм, от VW се извиняват за „погрешна и безвкусна реклама"

    Берлин (dpa) - Видео реклама, споделена от Volkswagen в социалните медии, бе посрещната с обвинения в расизъм, което накара германския автомобилен гигант да поднесе извинения в сряда.

    Клипът показва черен мъж, който се изтласква на улицата от огромна бяла ръка. Когато думите "Der neue Golf" (новият Golf) постепенно се появяват на екрана в края, се появява и комбинация от букви, наподобяващи думата "Neger" (негър).

    "Без съмнение: Клипът беше грешен и безвкусен", заяви компанията и добави, че разбира гнева и отвращението, което рекламата е провокирала.

    „Ние се дистанцираме от това и се извиняваме“, се казва в изявлението, като обещават разследване и последствия за създателите на рекламния клип.

    Първоначално изявление на VW в отговор на създадената суматоха беше публикувано в Instagram: „Както можете да си представите, ние сме изненадани и шокирани, че нашата история в Instagram може да бъде тълкувана погрешно по този начин“. Това беше посрещнато с по-нататъшни критики.

    Производителят на автомобили продължи с извиненията, като същевременно отбеляза, че ръководи няколко инициативи в рамките на своя работен екип по целия свят за насърчаване на многообразието и приобщаването.

     

    автомобили Instagram Volkswagen

    Оценка на новината

    5.00