• Пандемията на коронавирус оставя Ричард Брансън да се бори за своята Virgin Еmpire

    Пандемията на коронавирус оставя Ричард Брансън да се бори за своята Virgin Еmpire

    Бъдещето на тази империя зависи до голяма степен от туристическия и развлекателния бизнес, които сега са заплашени от пандемия от коронавирус.

    Пандемията на коронавирус оставя Ричард Брансън да се бори за своята Virgin Еmpire

    Сър Ричард Брансън е изградил глобална империя и широко призната марка чрез харизма и ум.

    Но бъдещето на тази империя зависи до голяма степен от туристическия и развлекателния бизнес, които сега са заплашени от пандемия от коронавирус.

    Брансън се опитва да спаси своите авиокомпании „Virgin Atlantic“ и „Virgin Australia“, които се борят за оцеляване, тъй като самолетите все още остават до голяма степен приземени навсякъде по света.

    Новата круизна линия трябваше да направи своето първо пътуване тази пролет, но беше забавена. Бутиковата верига хотели на Virgin, която вече бе обсипана от закъснения, съди собственика на един от имотите си за това, че трябваше да спре или да намали потока в няколкото отворени хотели.

    Компанията търси финансиране - Брансън продава акции за своето начинание за космически туризъм Virgin Galactic, за да набере капитал за подпомагане на други бизнеси. От компанията Virgin съобщиха, че групата гледа далече и разполага с достатъчно капитал, за да се справи с кризата. Той все още търси нови възможности за инвестиции.

    Но дългосрочните ефекти от пандемията Covid-19 все още са много неизвестни.

     

    Ричард Брансън самолети Covid-19

    Оценка на новината

    0