• Lufthansa отчита огромни загуби, обявява планове за преструктуриране

    Lufthansa отчита огромни загуби, обявява планове за преструктуриране

    Компанията подготвя служителите си за големи съкращения, въпреки постиганатата спасителна сделка с германското правителство, която очаква одобрение от страна на Европейския съюз.

    Lufthansa отчита огромни загуби, обявява планове за преструктуриране

    Германската авиокомпания Lufthansa обяви в сряда загуби от 2,1 милиарда евро (2,35 милиарда долара) за първото тримесечие и заяви, че се пуска в действие план за преструктуриране, след като заради пандемията от коронавируса отмени повечето си полети от началото на март нататък.

    Компанията подготвя служителите си за големи съкращения, въпреки постиганатата от 9 милиарда евро спасителна сделка с германското правителство, която очаква одобрение от страна на Европейския съюз.

    "С оглед на много бавното възстановяване на търсенето, сега трябва да предприемем мащабни мерки за преструктуриране, за да противодействаме на това", каза в изявление изпълнителният директор на Lufthansa Карстен Спор.

    Мениджмънтът възнамерява да намали разходите за единица значително в сравнение с нивата преди кризата, каза Спор, въпреки че първоначално Lufthansa не предостави подробна информация за съкращаването на работни места.

    За да може бързо да погасява заеми и лихви, компанията ще трябва да увеличи значително паричния си поток в сравнение с времето преди коронавируса, заяви членът на Изпълнителния съвет Торстен Диркс.

    Lufthansa забави обявяването на тримесечните си приходи заради пандемията на коронавирус. В тримесечния доклад за приходите, публикуван в сряда, Lufthansa отбеляза коригирана оперативна загуба от 1,2 милиарда евро. Приходите на групата през първото тримесечие паднаха с 18 на сто до 6,4 милиарда евро спрямо 7,8 милиарда евро за предходната година.

    През април авиокомпаниите Lufthansa Group регистрираха 98.1 на сто годишно понижение на броя на пътниците до 241 000, докато предлагането спадна с 96 процента.

    Докато почти 700 от 763 самолета на групата бяха доскоро приземени, ръководството изчислява, че 300 от тях ще останат приземени и през следващата година, а 200 - през 2022 година

     

    сделка Германия ЕС Lufthansa коронавирус

    Оценка на новината

    0