• Програмата за чести полети на United Airlines привлича заем от 5 милиарда долара с цел да намали загубата на пари

    Програмата за чести полети на United Airlines привлича заем от 5 милиарда долара с цел да намали загубата на пари

    United Airlines твърди, че очаква ликвидност до 17 милиарда долара до септември

    Програмата за чести полети на United Airlines привлича заем от 5 милиарда долара с цел да намали загубата на пари

    • United Airlines заявиха, че ще използват програмата си за чести полети, за да подкрепят нов заем от 5 милиарда долара.
    • До края на третото тримесечие United Airlines очаква да има 17 млрд. долара налична ликвидност.
    • Авиокомпанията също така очаква да намали загубите си до 30 милиона долара на ден през третото тримесечие.

    United Airlines твърди, че очаква ликвидност до 17 милиарда долара до септември.

    United Airlines в понеделник заяви, че използва своята програма за чести пътувания, за да подкрепи нов заем от 5 милиарда долара, тъй като превозвачът се стреми да увеличи ликвидността.

    До края на третото тримесечие United Airlines очаква да има налична ликвидност в размер на 17 милиарда долара, благодарение на очаквания 4,5 милиарда долара федерален заем съгласно Закона CARES и на срочния заем в размер на 5 милиарда долара, обезпечен от програмата му MileagePlus.

    Авиокомпанията очаква да забави изгарянето на пари от средно 40 милиона долара на ден през второто тримесечие до 30 милиона долара на ден през третото тримесечие. Новият изпълнителен директор на United Airlines Скот Кирби призова инвеститорите към печалба от 1 май, след като авиокомпанията навлезе през второто тримесечие, губейки по около 50 милиона долара на ден.

    Американските авиолинии заявиха миналата седмица, че повишеното търсене помага да се облекчи загубата на средства. Ежедневните загуби на превозвача намаляват до 40 милиона долара на ден.

    В търговията на пазара преди понеделник, акциите на United Airlines паднаха със 7% срещу по-широките продажби. Акциите на United Airlines, чиято пазарна стойност е 11,5 милиарда долара, паднаха до 55% досега от петък.

     

    United Airlines CARES

    Оценка на новината

    0