• Според ключов акционер на Lufthansa преструктурирането на компанията ще отнеме няколко години

    Според ключов акционер на Lufthansa преструктурирането на компанията ще отнеме няколко години

    Ръководството ще изготви план за преструктуриране, който ще бъде "болезнен път за всички страни"

    Според ключов акционер на Lufthansa преструктурирането на компанията ще отнеме няколко години

    Най-големият акционер на Lufthansa Хайнц Херман Тийъл заяви, че преструктурирането на германската авиокомпания може да отнеме от пет до шест години, в коментари пред вестник Bild am Sonntag, публикуван в неделя.

    В четвъртък бе обявено, че германското правителство ще придобие 20-процентов дял в Lufthansa, прочиствайки пътя към 9 милиарда евро (10 милиарда долара) държавна помощ за авариралата авиокомпания.

    Ръководството ще изготви план за преструктуриране, който ще бъде "болезнен път за всички страни", каза Тийл, но "колко болезнено, никой не може да каже днес".

    Тийл заяви, че намалението на разходите за персонал и материални разходи няма да е достатъчно за покриване на заемите на компанията, които също изискват изплащане на лихви.

    "Инвестициите на дъщерните дружества също трябва да бъдат преразгледани. Трябва да разгледате всичко, което не е необходимо за основните операции през следващите няколко години", каза той.

    Това може да включва бизнеса с кетъринг в Европа или части от Lufthansa Technik.

    Първоначално Тийл беше критично настроен към правителството, поради това, което смяташе, че влиянието на държавата е твърде голямо. Но в крайна сметка подкрепата му позволи в крайна сметка решението да продължи - той притежава 15,5% дял в авиокомпанията.

     

    Заем Lufthansa Technik Lufthansa Хайнц Херман Тийъл

    Оценка на новината

    5.00