• Volkswagen връща германските работници на пълно работно време от сряда

  Volkswagen връща германските работници на пълно работно време от сряда

  Служителите на Volkswagen са сред милионите работници в Германия, чиито компании са ги регистрирали за схемата, която обхваща по-голямата част от заплащането им

  Volkswagen връща германските работници на пълно работно време от сряда

  Фолксваген казва, че фабриките му в Германия ще се върнат към пълно работно време от сряда, като работниците ще бъдат извадени от правителствената схема, която досега е помогала за изплащането на заплатите си по време на коронавирусната криза.

  Служителите на Volkswagen са сред милионите работници в Германия, чиито компании са ги регистрирали за схемата, която обхваща по-голямата част от заплащането им за неотработени часове поради икономическия спад от пандемията.

  Някои заводи на Фолксваген вече бяха преустановили работата си за кратко време, както е известно, преди време.

  Сега работниците трябва да се върнат с пълен капацитет на места, принадлежащи на марките за леки автомобили, търговски превозни средства и групи компоненти на VW, съобщиха от компанията във вторник.

  Пандемията на коронавирус принуди Volkswagen да прекрати производството през март. В Германия производственият капацитет се възстанови до 75-95 на сто от нивата, наблюдавани преди кризата.

  Ситуацията се подобри благодарение на отварянето на пазарите и въвеждането на стимули за продажби, се казва в изявлението.

  "Въпреки това, все още е изключително трудно да се предвиди какво ще е по-нататъшното развитие. Следователно ще следим внимателно ситуацията, за да реагираме в съответствие с търсенето", каза шефът на човешките ресурси на Volkswagen Арне Мейсвинкел.

   

  Криза Volkswagen правителствена схема

  Оценка на новината

  0