• 4 причини да закупите акции на Alibaba точно сега

    4 причини да закупите акции на Alibaba точно сега

    Анализаторът Винсент Ю изтъкна най-добрите причини за инвестиция в тази компания.

    4 причини да закупите акции на Alibaba точно сега

    Акциите на Alibaba се търгуват на рекордни нива. Това накара анализаторът Винсент Ю да изтъкне най-добрите причини за инвестиция в тази компания.

    1. „На първо място нека не забравяме, че Alibaba притежава Taobao и Tmall. Това я прави играч №1 на пазара за електронна търговия, тъй като засилва усилията за привличане на клиенти от градове от по-ниско ниво“, заяви Винсент Ю. Анализаторът очаква Juhuasuan и Taobao, които осигуряват продукти на малките градове, да доведат до растеж на потребителите и брутната стойност на стоките в близко бъдеще.

    2. Анализаторът смята, че Taobao Live на Alibaba е "най-добрата" платформа за онлайн предаване на живо от класа на електронна търговия. „Водещата пазарна позиция и високоефективната верига на доставки на Taobao Live й спомогнаха да нарасне през фискалната 2020 година“, отбеляза той.

    3. „Платформата за доставка на храна Ele.me и Koubei на Alibaba ще остане вторият по големина играч на местния пазар на услуги“, каза анализаторът. „Компанията се опитва да използва трафика в приложението на Alipay и да проучи възможностите в градовете от по-ниско ниво.“

    4. Винсент Ю определя облачната платформа на компанията - AliCloud - като „превъзходен драйвер“ за разширяване на върха и маржа. „Смятам, че Alicloud, като пазарен лидер в Китай (~ 46% пазарен дял), се възползва от преместването от традиционната ИТ инфраструктура към облака от предприятия и правителствени агенции“, допълни анализаторът.

    електронна търговия акции инвестиция Alibaba

    Оценка на новината

    0