• Председателят на WeWork казва, че положителният паричен поток се очаква една година предсрочно

    Председателят на WeWork казва, че положителният паричен поток се очаква една година предсрочно

    Голямото съкращаване на разходите помогна на компанията да увеличи своите финанси

    Председателят на WeWork казва, че положителният паричен поток се очаква една година предсрочно

    След бурната година WeWork е готов да види положителен паричен поток и печалби през 2021 г., една година предсрочно, заяви председателят на компанията Марсело Клеър в интервю за Financial Times, публикувано в неделя.

    Голямото съкращаване на разходите помогна на компанията да увеличи своите финанси, докато коронавирусната пандемия доведе до силно търсене на гъвкавите офис площи на WeWork, заяви Клеър в интервю за FT.
    Всички мислеха, че мисията на WeWork е с нулев шанс. И сега, след една година, всички виждаме, че WeWork е основно печелившо предприятие с невероятно разнообразие от активи“, коментира Клеър пред FT.

    През последните няколко месеца базираната в Ню Йорк компания за споделяне на офис площи, подкрепена от Софтбанк, прекрати повече от 8 000 работни места, продаде непрофилни бизнес единици и прекрати лизинговите договори за строителство в Ню Йорк и Балтимор, предаде FT.

    Миналата година WeWork се зае с мисия за съкращаване на разходите, след като плановете за IPO с висок профил се объркаха. Преди девет месеца Софтбанк трябваше да го спаси с пакет от няколко милиарда долара, преди да изчерпа напълно финансовия си ресурс. Първоначално спасяването включваше изкупуване на дял от WeWork от 3 милиарда долара от японския конгломерат, но това така и не беше осъществено. Оценката на WeWork падна от 47 милиарда долара в началото на 2019 г. на 2,9 милиарда долара през март.

    Тъй като преминаването от офис към отдалечена работа в домашни условия продължава, Клеър казва, че това увеличава привлекателността на терена на WeWork към компании, които искат сателитни офиси за своите служители или искат работно пространство достъпно само няколко дни седмично. Microsoft, Citigroup, Mastercard и TikTok собственик ByteDance подписаха нови лизингови договори с WeWork през последния месец, предаде FT.
    Все пак няколко наематели анулираха лизинговите си договори или не успяха да платят наем, тъй като пандемията удари бизнеса в световен мащаб, а WeWork видя изгаряне на пари в размер на 482 милиона долара само през януари и март. Клер каза, че приходите по време на кризата са равни, въпреки че данните за второто тримесечие все още не са отчетени. Клер стана председател през октомври миналата година, след като съоснователят Адам Нойман се оттегли като изпълнителен директор. Прочетете пълния доклад в The Financial Times.

    Financial Times Ковид – 19 WeWork Марсело Клеър

    Оценка на новината

    5.00