• Netflix назначи Тед Сарандос за съизпълнителен директор на компанията

    Netflix назначи Тед Сарандос за съизпълнителен директор на компанията

    Ветеранът на Netflix ще се присъедини към настоящия Изпълнителен директор - Рийд Хейстингс.

    Netflix назначи Тед Сарандос за съизпълнителен директор на компанията

    Netflix назначи своя главен директор по съдържанието Тед Сарандос като съизпълнителен директор, който ще стане част и от Съвета на директорите, съобщи компанията.

    20-годишният ветеран на Netflix ще се присъедини към настоящия Изпълнителен директор - Рийд Хейстингс.

    Тед e архитектът на стратегията на Netflix. Като такъв той изигра ключова роля за успеха на компанията“, се гласи в публикация от блога на компанията.

    Радвам се да съобщя, че назначихме Тед Сарандос за съпредседател на Netflix заедно с мен и го избрахме в нашия съвет на директорите. Той ще продължи да работи и като наш главен директор по съдържанието. Назначихме също Грег Питърс за главен оперативен директор, в допълнение към ролята му на главен продуктов директор“, заяви Хейстингс в съобщение за пресата.

    Сарандос помогна на Netflix да създаде и след това да разгърне оригиналното си съдържание, което го прави един от най-мощните хора в Холивуд.

    Новината идва заедно с освобождаването на печалбите на компанията за 2020. Акциите паднаха повече от 12%. Netflix съобщи за голям скок на потребителите, тъй като хората останаха вкъщи заради коронавируса.

    Резултатите на Netflix за второто тримесечие отразяват за първи път как изглежда бизнесът през три пълни месеца на пандемия. Netflix не оправда очакванията на анализаторите за печалба на акция, до голяма степен поради еднократната такса в Калифорния, свързана с данъчни кредити за изследвания и разработки. Но компанията победи очакванията за приходи и глобални платени нетни абонати.

    Netflix предостави насоки за приходите за третото тримесечие в размер на 6,33 милиарда долара, което се размина с предвидените от анализаторите 6,40 милиарда долара, според Refinitiv. Очаква печалбата за третото тримесечие от 2,09 долара на акция, над оценките на анализаторите от 2,01 долара.

    Netflix очаква 2,5 милиона нетни добавки за абонати за третото тримесечие, докато анализаторите прогнозират те да са 5,27 милиона.

     

     

    Netflix изпълнителен директор Тед Сарандос Рийд Хейстингс

    Оценка на новината

    0