• Може ли "работата отдалеч" да компенсира застоя в еднократните сделки на Microsoft?

    Може ли "работата отдалеч" да компенсира застоя в еднократните сделки на Microsoft?

    Акциите на базираната в Редмънд, Вашингтон, компания, достигнаха най-високото ниво от 208,75 долара през седмицата.

    Може ли "работата отдалеч" да компенсира застоя в еднократните сделки на Microsoft?

    Инвеститорите изтласкаха акциите на Microsoft Corp почти с 30 % от началото на годината, залагайки, че индуцираната от пандемията промяна по отношение на технологиите, ще стимулира бизнеса.

    Анализаторите обаче очакват някои спадове, като например локалните покупки на сървъри на Microsoft и продажби на потребителски устройства. Прогнозират и скокове на търсенето на продукти като Azure, който захранва онлайн приложенията и услугите за игри Xbox, тъй като милиони остават вкъщи заради пандемията от COVID-19. Забавящият се растеж на Azure, според анализаторите, се очаква дълго, тъй като бизнес балоните достигат десетки милиарди долари годишно.

    Инвеститорите проучват още дали компанията привлича нови клиенти със своя софтуер за сътрудничество Teams, който към 29 април има 75 милиона потребители. През миналото тримесечие Microsoft отчете силно търсене на продукта.

    Акциите на базираната в Редмънд, Вашингтон, компания, достигнаха най-високото ниво от 208,75 долара през седмицата. Те нараснаха с 32.37%, в сравнение с печалбата на S&P 500 от 0.8% от началото на годината.

    Анализаторите очакват бизнесът Intelligent Cloud, който включва Azure, да нарасне с близо 15% до 13,1 милиарда долара през четвъртото тримесечие, сочат даннит111 Refinitiv.

    „Основното е, че все още сме в ранните доходи на пазар, който се очаква да нарасне до 405 милиарда долара до календарната 2023 година“, констатираха анализаторите на Evercore ISA - Кърк Матерн, Питър Левайн и Питър Бъркли.

    Microsoft анализатори Covid-19 Azure

    Оценка на новината

    0