• Apple със забележителни приходи от продажби в Китай

    Apple със забележителни приходи от продажби в Китай

    Китай е третият по големина пазар на Apple по приходи.

    Apple със забележителни приходи от продажби в Китай

    Техническият гигант отчете приходи от пазара в Китай от над 9,33 милиарда долара за фискалното трето тримесечие на компанията, приключващо през юни. Apple успя да постигне този ръст, подпомогнат от успеха на звукозаписни услуги и приходите от нарасналите продажби на iPad. В допълнение, Apple отбеляза нарастване в предлагането на продуктите App Store и Apple Music.

    Изпълнителният директор на компанията - Тим Кук, каза, че приходите от предоставяните услуги поставят нов рекорд за тримесечието, приключващо през юни. Главният финансов директор на Apple - Лука Маестри, добави, че iPad също е поставил рекорд по приходи в Китай.

    iPad oтбеляза този ръст заради наложените мерки във връзка с избухналата пандемия от коронавирус, като работа от дома и дистанционното обучение", отбеляза Кук по повод от печалбата на Apple„Броят на новите ни клиенти продължава да се увеличава, което е повод за гордост от наша страна“, добави Кук.

    Apple не предостави конкретно разпределение на приходите от продадените продукти по региони.

    Брутните приходи на App Store от второто тримесечие, които съставляват малка част от цялостното подразделение на услуги на Аpple, са нараснали с 13% на годишна база до 4.4 милиарда долара, показват данни на Sensor Tower.

    Междувременно продажбите на iPhone рязко се повишиха през второто тримесечие спрямо първото тримесечие в Китай, когато беше разгара на коронавирусната криза в страната. Apple дори се принуди да затвори част от магазините по това време.

    Статистиката показа, че близо 13 милиона iPhone са продадени до месец юни, което е с 62% повече спрямо същият период на предходната година. Тази цифра е с 225% по-висока от 4-те милиона iPhone, продадени през първото тримесечие на 2020г.

    Нестихващата популярност на модела iPhone 11, стимулирана от последващи отстъпки в цената, също допринесе за ръста на компанията. Второто и по-евтино поколение на iPhone - iPhone SE, е в топ 3 на най-продаваните модели телефони в Китай през второто тримесечие, според Counterpoint Research.

    „Както споменах по-рано в друго интервю, iPhone 11 е най-продаваният модел телефон, което го направи номер едно в Китай. Изключително горди сме с това постижение“, сподели още Тим Кук.

    Apple iPhone App Store iPad Apple Music

    Оценка на новината

    0