• Марк Зукърбърг: "Няма изглед скоро служителите да се върнат обратно по работните места!"

    Марк Зукърбърг: "Няма изглед скоро служителите да се върнат обратно по работните места!"

    През май Зукърбърг заяви, че Facebook планира да позволи на служителите да започнат да се връщат в офисите от 6 юли.

    Марк Зукърбърг: "Няма изглед скоро служителите да се върнат обратно по работните места!"

    Изпълнителният директор на Facebook - Марк Зукърбърг заяви, че няма изглед скоро служителите да се върнат в офисите на компанията, на фона на продължаващия скок в случаите на Covid-19 в САЩ.

    Зукърбърг направи коментар по повод резултатите от второто тримесечие на Facebook, като не пропусна да отправи критики към администрацията на Тръмп за неадекватните действия с борбата срещу коронавируса.

    „Увеличаването на заболели от Covid – 19 възпрепятства възможността нашите екипи да се върнат обратно по работните си места“, каза Зукърбърг. „И не става въпрос само за нашата компания. Невероятно разочароващо е, че правителството на САЩ би могло да избегне тази повторна вълна на пандемията, ако вземе адекватни и навременни мерки.“

    Това не е първият път, когато Зукърбърг критикува президента Тръмп и правителството във връзка с политиката им спрямо Covid-19. За първи път, Зукърбърг отправи подобни критики на 16 юли в разговор с д-р Антъни Фочи - водещ национален експерт по инфекциозни заболявания.

    През май Зукърбърг заяви, че Facebook планира да позволи на служителите да започнат да се връщат в офисите си на 6 юли. Но се наложи последваща промяна в плановете.

    Компанията отчете 11% ръст на приходите въпреки влиянието на пандемията на коронавирус върху икономиката и рекламните разходи, като изпрати акциите на компанията с над 6% нагоре.

    "Разходите на Facebook през второто тримесечие са се увеличили с 24% спрямо година по-рано. Това е последица от пътувания и събитията, покрай служителите, които работят от вкъщи", заяви финансовият директор на Facebook - Дейвид Уенер.

    facebook Марк Зукърбърг Covid-19

    Оценка на новината

    0