• Microsoft потвърди слуховете за закупуването на TikTok

    Microsoft потвърди слуховете за закупуването на TikTok

    Придобиването на част от TikTok може да усложни отношенията между Microsoft и социалната медийна компания Facebook.

    Microsoft потвърди слуховете за закупуването на TikTok

    ByteDance представи за първи път TikTok на международния пазар през 2017 г., след пускането на подобно приложение, наречено Douyin. Месеци по-късно ByteDance се сдоби с Musical.ly - отделно приложение за социални медии. Facebook се опита да купи Musical.ly през 2016 г., но без успех.

    Microsoft потвърди, че е провела разговори с китайската технологична компания ByteDance за придобиване на модерното им социално приложение TikTok в САЩ. Компанията добави още, че възнамерява да реализира сделката най-късно до 15 септември тази година. Това ще помогне на Microsoft да спечели власт в потребителските технологии.

    Президентът Доналд Тръмп заяви, че е против това Microsoft да закупи TikTok. В продължение на това изявление се състоя спешна среща между Тръмп и изпълнителния директор на компанията - Сатя Надела. В крайна сметка Тръмп се съгласи да даде срок от 45 дни на ByteDance, за да финализира сделката за TikTok с Microsoft. От своя страна, Microsoft заяви, че ще гарантира, че данните на потребителите на TikTok в САЩ ще бъдат съхранявани в страната.

    „Оперативният модел на услугата ще бъде изграден, за да осигури прозрачност за потребителите, както и подходящ надзор за сигурност от страна на правителствата в тези страни", заявиха от Microsoft.

    Придобиването на част от TikTok може да усложни отношенията между Microsoft и социалната медийна компания Facebook, като конкурент на ByteDance. През 2007 г. Microsoft инвестира 240 милиона долара във Facebook и оттогава двете компании работят заедно по различни инициативи.

    facebook Microsoft Tik Tok ByteDance

    Оценка на новината

    0