• Сенатът нанесе нов удар на TikTok

    Сенатът нанесе нов удар на TikTok

    ByteDance оцени TikTok на повече от 50 милиарда долара.

    Сенатът нанесе нов удар на TikTok

    Миналият месец Камарата на представителите гласува да забрани на федералните служители да теглят приложението на устройства, предоставени им от правителството. Впоследствие Американският сенат единодушно гласува да одобри законопроект от сенатора Джош Хоули, който забранява на федералните служители да използват приложението TikTok на устройства, предоставени им от правителството. 

    "Окуражен съм от двустранната подкрепа, която получих. Стремежът ми е Китайската комунистическа партия да понесе своята отговорност", заяви в изявление сенатор Хоули. "И това е само началото!"

    Приложението TikTok попадна под обстрел от американските депутати и администрацията на Тръмп поради опасенията за националната сигурност, тъй като китайският ByteDance притежава технологията. Понастоящем компанията е изправена пред краен срок от 15 септември, за да продаде своите американски операции на Microsoft Corp или да бъде изправена пред забрана.

    Говорител на TikTok заяви, че в момента екипът на ByteDance няма по-голям приоритет от насърчаването на безопасно приложение, което защитава поверителността на потребителите.

    Докато Конгресът забранява инсталирането на TikTok на държавни устройства, президентът Тръмп предложи правителството да се откаже от сделката с ByteDance - ход, който би бил безпрецедентен, според Марио Манкузо, адвокат от Къркланд и Елис и бивш ръководител на комисията CIFIUS - правителствен орган, който оценява чуждестранните инвестиции в САЩ от съображения за национална сигурност.

    „Това никога досега не се е случвало!", каза Манкузо. "Според мен е напълно неправилно."

    Манкузо добави, че ако САЩ се откаже от тази продажба, това ще изпрати лошо съобщение до останалата част на света какво означава да правиш бизнес в щатите.

     

    САЩ Microsoft Кита Tik Tok ByteDance

    Оценка на новината

    0