• Германският бизнес очаква ограниченията заради COVID-19 да продължат до април 2021 г.

    Германският бизнес очаква ограниченията заради COVID-19 да продължат до април 2021 г.

    Икономистите на Deutsche Bank очакват германският БВП (брутният вътрешен продукт) да се свие с 6,4% през 2020 г.

    Германският бизнес очаква ограниченията заради COVID-19 да продължат до април 2021 г.

    Последното бизнес проучване на Ifo /Institute for Economic Research/ през юли попита различни сектори колко дълго очакват да продължат ограниченията за обществения живот. Доставчиците на услуги очакват ограниченията да продължат 8,9 месеца, търговските предприятия очакват 8,6 месеца, строителството 8,2 месеца, a производството - 7,8 месеца.

    Германският бизнес очаква ограниченията заради коронавирусната пандемия да продължат средно още 8,5 месеца.

    "Компаниите в сферата на изкуствата и ресторантьорството очакват ограничителните мерки да продължат още 11 месеца" , добавиха от Ifo.

    Икономистите на Deutsche Bank очакват германският БВП (брутният вътрешен продукт) да се свие с 6,4% през 2020 г. (в сравнение с прогнозираното в началото на май -9%), последвано от 4% увеличение през 2021 г. Все пак нивата на продукцията преди COVID-19 няма да бъде достигнати преди средата на 2022 г., прогнозираха те.

    Бизнесът в Европа изглежда се възстановява от последиците от коронвируса на фона на опасенията на нарастващия брой заразени в редица страни в региона, включително Германия. Средният брой там достигна най-високото си ниво за последните 10 дни като регистрираните случаи са над 5700.

    Институтът „Робърт Кох“ (RKI), германският обществен здравен орган, заяви, че наблюдава много по-малки огнища на случаи в цялата страна в различни административни райони и различни среди, като например по-големи семейни събития, развлекателни дейности, професионални условия, но също така в общността и здравните заведения. Освен това случаите на Covid-19 се откриват все повече сред хората, които се връщат от пътуване в чужбина, съобщи RKI.

    „Броят на новите случаи расте ежедневно. Това развитие е тревожно и трябва да се наблюдава много внимателно от RKI, за да се избегне влошаване на ситуацията“, отбелязаха представителите на здравния орган.

    Към днешна дата Германия е регистрирала 217 288 заболели от коронавирус и 9 202 смъртни случая. Това е далеч по-малък брой смъртни случаи, отколкото в другите европейски държави.

    Германия Deutsche Bank Covid-19 Ifo

    Оценка на новината

    0