• Акциите на Kodak се потопиха след като САЩ блокира сделка за заем на стойност 765 милиона долара

    Акциите на Kodak се потопиха след като САЩ блокира сделка за заем на стойност 765 милиона долара

    Акциите на компанията паднаха с 39,5% при пазарната търговия в понеделник.

    Акциите на Kodak се потопиха след като САЩ блокира сделка за заем на стойност 765 милиона долара

    Акциите на Kodak паднаха с около 40% в понеделник след като правителството на САЩ блокира заем от 765 милиона долара на компанията, поради "предполагаеми неправомерни действия" от страна на ръководителите на компанията.

    Международната корпорация за финансиране на развитието на САЩ (DFC) беше планирала да предостави заема на Eastman Kodak, който се стреми да навлезе по-дълбоко във фармацевтичната арена. Уви, това не се случи. Демократичните депутати поискаха федералните регулатори да разследват транзакциите с ценни книжа, извършени от компанията и нейните изпълнителни директори около времето, когато е станало ясно, че Eastman Kodak има възможност да получи държавния заем.

    Президентът на САЩ - Доналд Тръмп заяви, че правителството задължително ще разследва обстоятелствата около обявяването на заема.

    "Последните обвинения за извършени неправомерни действия предизвикаха сериозни опасения", заяви в Twitter американската корпорация за международно финансиране за развитие (DFC).

    Анализаторите припомнят, че след като DFC обяви, че ще подпише писмо в интерес за предоставяне на заема на компанията, акциите на Kodak нараснаха повече от пет пъти. Тогава търговците на дребно побързаха да инвестират в акциите на компанията чрез популярното приложение за търговия на Robinhood.

     

    акции Заем Eastman Kodak DFC

    Оценка на новината

    0