• ByteDance предоставя парични бонуси на своите служители

    ByteDance предоставя парични бонуси на своите служители

    ByteDance заяви, че има над 60 000 служители в световен мащаб.

    ByteDance предоставя парични бонуси на своите служители

    Собственикът на TikTok - ByteDance заяви, че ще раздаде парични бонуси на служители, които работят, за да му помогнат да "преодолее предизвикателствата, породени от пандемията COVID-19 и променящата се макро среда".

    Служителите на пълен работен ден, които са работили в продължение на 26 или повече работни дни в месеците между юли и август, ще получат бонус на стойност половината от основната им заплата през август, обявиха ByteDance в свое изявление до служителите си.

    „Благодаря ви за усилената работа и отдаденост“, се казва още в съобщението на комапнията.

    Бонусът може да достигне стотици милиони юана, въз основа на рекламите за наемане от ByteDance и фирмени източници.

    В същото време ByteDance е подложен на глобален контрол на фона на опасенията относно събирането на лични данни на TikTok и цензурата на политическо съдържание. Съединените щати заявиха, че ще забранят приложението за кратки видеоклипове, освен ако ByteDance не продаде американските операции на приложението.

    ByteDance заяви, че китайското правителство няма юрисдикция върху съдържанието на TikTok. Междувременно приложението се сблъска и с предизвикателства в Индия, където попадна сред десетките китайски приложения, забранени през юни, след граничен сблъсък между страните.

    „Екипът на TikTok работи ден за ден“, каза източник на компанията, добавяйки, че моралът на персонала в TikTok е бил засегнат от глобалните предизвикателства, както и от напускането на изпълнителния директор Кевин Майер само три месеца след като бе назначен на поста.

    В края на миналата година китайският телекомуникационен гигант Huawei [HWT.UL] също заяви, че ще раздаде 2 милиарда юана (293 милиона щатски долара) парични награди на персонала като знак за признание.

    Huawei парични бонуси Индия ByteDance TikTok

    Оценка на новината

    0