• Над 19 000 служители на Amazon са заболели от COVID-19

    Над 19 000 служители на Amazon са заболели от COVID-19

    До момента има осем потвърдени смъртни случая на работници от компанията.

    Над 19 000 служители на Amazon са заболели от COVID-19

    Amazon публикува изчерпателни данни за разпространението на коронавируса сред своите служители, разкривайки за първи път, че повече от 19 000 работници, или 1,44% от общия брой, са се заразили с вируса тази година.

    Между 1 март и 19 септември Amazon установи 19 816 предполагаеми или потвърдени случая на Covid-19 от около 1,37 милиона служители на Amazon и Whole Foods Front-line в САЩ.

    Информацията идва месеци след като трудови групи, политици и регулатори многократно искаха от Amazon да разкрие колко от работниците й са били заразени с COVID-19.
    В началото на пандемията работниците в складовете изразиха опасения, че Amazon не прави достатъчно, за да ги предпази от заболяване, и призоваха съоръжения, където има потвърдени случаи, да бъдат затваряни своевременно.

    Общата сума не включва мрежата на Amazon от драйвери за доставка на трети страни, които обработват част от доставките от последната миля. Не е ясно колко договорени шофьори съставят мрежата за доставка на трети страни на Amazon, но преди това компанията заяви, че е добавила близо 85 000 работни места в САЩ, Канада, Великобритания, Испания и Германия.

    Amazon сподели, че процентът на заразяване сред служителите е с 42% по-нисък от очакваното, в сравнение с „общия процент на населението“ в САЩ. Ако процентът на заразени с Amazon е в съответствие с общността, общият брой на случаите би достигнал 33 952, добавиха още от компанията. .

    Компанията отдавна твърди, че степента на заразяване в нейните складове е по-ниска от тази в околните общности, въпреки че това е оспорено от работниците, по-специално в склад на Amazon в Минесота, където процентите на заразяване надвишават нивата от тези на общността.

    Amazon представи също актуализация за напредъка си, предоставяйки тестове за коронавирус на работници от първа линия. Ежедневно се провеждат хиляди тестове и Amazon очаква те да достигнат до 50 000 на ден в 650 съоръжения до ноември.

    Целта на Amazon е да тества по-голямата част от работниците си на фронтови линии на всеки две седмици. Компанията заяви, че ще инвестира очакваната си печалба за второто тримесечие от $ 4 милиарда в отговора си срещу Covid-19 и ще похарчи $ 1 милиард за тестване на служителите си през цялата година.

    Amazon създаде специален екип от изследователи, мениджъри на програми, специалисти по обществени поръчки и софтуерни инженери, за да разшири бързо своите възможности за тестване. Тя е изградила собствена лаборатория за разработване на капацитет за тестване на коронавирус, с екипи, фокусирани върху тези усилия в Сънивейл, Калифорния и Хеброн Кентъки.

     

    работници Amazon тестове пандемията COVID-19 собствена лаборатория

    Оценка на новината

    0