• ЕСРИ България с награда за устойчиви политики в COVID-19

  ЕСРИ България с награда за устойчиви политики в COVID-19

  Компанията беше отличена за своите социални ГИС проекти за борба с пандемията.

  ЕСРИ България с награда за устойчиви политики в COVID-19

  В конкурса за “Най-зелените компании в България” ЕСРИ България получи признание за цялостната социална политика, която прилага в подкрепа на усилията за борба с пандемията от коронавирус в страната. За 10-та поредна година b2b Media отличи компании, общини, неправителствени организации и личности с особени заслуги в грижата за околната среда, а тази година конкурсът беше допълнен с нови категории свързани с необичайните предизвикателства на 2020 година.

  Отличието бе присъдено на ЕСРИ България за комплексът от ГИС приложения, които компанията разработи в синхрон с нуждите на обществото и институциите да получават важна информация и пространствени анализи за развитието на пандемията у нас.

  В началото на месец март тази година екипът на компанията изготви специализирано уеб ГИС приложение, което да дава ясна визуална картина на обстановката в страната. Приложението имаше за задача да отразява информацията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, която традиционно беше оповестявана устно. В знак на солидарност с усилията и на българските институции и като част от своята политика за социална ангажираност, ЕСРИ България  реализира ГИС частта от “Националната система за борба с коронавируса у нас”, включваща Единния информационен портал за коронавирус. Системата е полезен инструмент за гражданите, като същевременно се използва активно и от редица институции, включително лабораториите, лечебни заведения, лекари  т.н.

  ГИС приложенията продължават да бъдат поддържани и развивани, така че да допринасят за по-добрата обществена осведоменост по темата. Стремежът на компанията е всеки да има достъп до актуална информация, и да може да следи по всяко време, само с няколко клика, развитието на пандемията.

  В усилията си да противодейства на ефектите от кризата и като част от социалната си политика, ЕСРИ България застана и зад мисията за активен начин на живот. Компанията се включи като основен технологичен партньор на най-голямата инициатива в тази сфера у нас “Нестле за Живей Активно!”, като предостави специализирани ГИС приложения, които да направят преживяването на участниците по-интерактивно и безопасно. Същевременно, събитието беше наблюдавано изцяло в реално време, чрез специализиран ArcGIS дашборд, който позволи на организаторите да следят гъстотата на хората по всеки един от маршрутите, за да избягват струпвания.

   

   

  За ESRI

  ESRI Inc. e световен пионер и лидер с 50-годишен опит в разработването и внедряването на географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969г., днес ESRI Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на ESRI. ESRI GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Повече информация на: http://www.esri.com/.

   

  За ЕСРИ България

  ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България  e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от  
  25 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

   

   

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0