• Как компаниите ще убедят служителите си да се върнат обратно в офиса?

    Как компаниите ще убедят служителите си да се върнат обратно в офиса?

    Работната среда ще трябва да бъде подобрена, за да насърчи хората да се върнат.

    Как компаниите ще убедят служителите си да се върнат обратно в офиса?

    Това е дилема, пред която са изправени много компании: Как и кога персоналът да се върне в офиса, когато пандемията и блокирането на коронавируса означава, че огромен брой служители все още работят от вкъщи.

    „Трябва да убедите хората си да се върнат в офиса и да работят там, вместо от вкъщи“, каза Коен ван Оостром, главен изпълнителен директор на проекта за недвижими имоти Edge. 

    „Ние вярваме, че офисът ще бъде мястото, където се събирате, където се изгражда културата, където се привличат нови хора, които могат да научат и разберат начина, по който се правят нещата в една компания, но за да направите това, трябва да имате работна среда", добави ван Оостром.

    Той предложи елементи като допълнителни стълби да бъдат включени като дизайнерски характеристики, така че хората да могат да спазват дистанция около асансьора, когато се движат между етажите.

    Офис пространството може да се третира по-скоро като популярен клуб, добави ван Оостом. Тези, които не отидат на работно място -  пропускат партито.

    „Ако някой сега получи съобщение „Хей, можете да работите от вкъщи, на пълен работен ден, можете да останете вкъщи пет дни в седмицата“, тогава бих казал, че в рамките на пет до 10 години е много вероятно този човек да загуби работата си към AI (изкуствен интелект) или се възлага на външни изпълнители. Ако не сте част от вътрешния кръг на компания и сте поканени да дойдете в този клуб, тогава ще ви бъде много трудно."

     Търговските имоти в САЩ са загубили средно 27% от стойността си, според доклад на Financial Times.

    „Това, което виждаме в момента, е, че хотелите се справят наистина зле, търговията на дребно изобщо не е върви. Все още на дневен ред стои въпроса колко хора се връщат в офиса" заяви ван Оостром.

    Някои компании може да имат персонал, идващ в офиса два дни в седмицата и следва да инвестират в домашни условия на служителите, предложи той. Бизнесът може да спести пари, като наема по-малко офис площи, но това, което запазват, ще бъде с по-високо качество.

    Не само офисите ще претърпят ремонт. Домовете също ще бъдат преработени, така че да включват по-добри условия за работа, заяви ван Оостром.

    служители корона вирус Коен ван Оостром

    Оценка на новината

    0