• Мъск заяви, че е "невъзможно" Tesla Inc. да стане частна компания

    Мъск заяви, че е "невъзможно" Tesla Inc. да стане частна компания

    Мъск също каза, че Starlink, начинаещият бизнес за космически интернет на SpaceX, вероятно ще бъде кандидат в неговата група, да стане публичен, след като ръстът на приходите му стане „разумно предвидим“.

    Мъск заяви, че е "невъзможно" Tesla Inc. да стане частна компания

    Милиардерът Илон Мъск каза, че е „невъзможно“ да вземе Tesla Inc. частно, въпреки че би искал да отделя повече време за иновации.

    Задълженията на публични компании като Tesla са много по-голям фактор, но да преминем към частна компания в момента е невъзможно“, каза Мъск в отговор на публикация, в която казва, че трябва да оптимизира времето си в области като иновациите. „Инженерингът, дизайнът и общите операции на компанията поглъщат по-голямата част от съзнанието ми и са основното ограничение за правенето на повече.

    Акциите на Tesla, които бяха включени в индекса S&P 500 тази седмица, нараснаха осем пъти тази година преди добавянето към референтната мярка. Печалбата е два пъти по-голяма от аванса на следващия най-добрър представител. Скокът на цените на акциите също създаде милионери сред инвеститорите му и увеличи нетната стойност на Мъск със 132,2 милиарда до 159,7 милиарда долара, което го направи вторият най-богат човек в света, според индекса на милиардерите.

    Мъск също заяви, че Starlink, начинаещият бизнес за космически интернет на SpaceX, вероятно ще бъде кандидат в неговата група, да стане публичен, след като ръстът на приходите му стане „разумно предвидим“.

    Space Exploration Technologies Corp. вече изстреля повече от 240 сателита за изграждане на Starlink, заяви президентът Гуин Шотуел по време на частно инвеститорско събитие през февруари.

    Листингът ще даде шанс на инвеститорите да влязат в една от най-обещаващите операции. "В момента ние сме частна компания, но Starlink е правилният вид бизнес, който можем да развием и да пуснем публично", каза тя тогава.

    До този момент инвеститорите са имали ограничени начини да притежават част от SpaceX, която се превърна в една от най-ценните компании, подкрепяни от рисков бизнес в САЩ, като доминира в търговската ракетна индустрия.

    компании Tesla SpaceX Илон Мъск

    Оценка на новината

    0