• Ryanair намали полетите си през зимният сезон

    Ryanair намали полетите си през зимният сезон

    Най-голямата бюджетна авиокомпания в Европа заяви, че ще предлага няколко полета от 21 януари, докато не бъдат премахнати ограниченията за пътуване.

    Ryanair намали полетите си през зимният сезон

    Ryanair Holdings Plc. намали зимния си график, като осъди новите ограничения за пътуване, свързани с коронавируса, като „драконовски“ и призова за по-бързо въвеждане на ваксини в Обединеното кралство и родната страна на компанията - Ирландия.

    Най-голямата бюджетна авиокомпания в Европа заяви, че ще предлага няколко полета от 21 януари, докато не бъдат премахнати ограниченията за пътуване. Това надхвърля съкращенията, направени по-рано през седмицата от конкурентите EasyJet Plc., British Airways и TUI AG. Базираната в Дъблин Ryanair заяви на уебсайта си, че броят на пътниците ще падне под 1,25 милиона през януари, след което ще спадне до 500 000 за февруари и март.

    Ниските нива ще напомнят миналия април и май, когато въздушният транспорт почти спря, когато COVID -19 за първи път обхвана Европа. Авиокомпаниите разчитат на възстановяване на трафика, след като пропуснаха летния сезон миналата година.

    Зимата винаги носи загуба“, казва Стивън Фърлонг, анализатор на авиокомпании в Davy Stockbrokers в Дъблин. „Това, което е от решаващо значение за Ryanair и всъщност за индустрията, е, че започват да влизат резервации за лятото.

    Ходът на Ryanair ще намали трафика за фискалната година, приключваща през март, въпреки че съкращенията няма да навредят на печалбата, защото много от пътуванията биха донесли загуба. Годишният брой пътници сега варира между 26 милиона и 30 милиона, се съобщава в доклад.

    компании Ryanair Covid-19

    Оценка на новината

    5.00