• В сряда Apple обяви по-добри от очакваните фискални резултати за първото тримесечие

    В сряда Apple обяви по-добри от очакваните фискални резултати за първото тримесечие

    Apple обяви печалба на акция от 1,68 долара при приходи от 111,4 млрд. долара. Анализаторите очакваха EPS от 1,41 долара при приходи от 102,54 млрд. долара.

    В сряда Apple обяви по-добри от очакваните фискални резултати за първото тримесечие

    В сряда Apple обяви по-добри от очакваните фискални резултати за първото тримесечие, които надскочиха оценките на Уолстрийт, водени от скок в търсенето на приходи от iPhone.

    Акциите на Apple (NASDAQ: AAPL) останаха променливи при късното търгуване в сряда.

    Apple обяви печалба на акция от 1,68 долара при приходи от 111,4 млрд. долара. Анализаторите очакваха EPS от 1,41 долара при приходи от 102,54 млрд. долара.

    Приходите от iPhone, които съставляват около половината от общите приходи на компанията, са нараснали до 65,6 млрд. долара от 55,96 млрд. - година по-рано, много над прогнозите от 59,86 млрд. долара. По-високата от очакваната стойност дойде след пускането на новият модел iPhone 12.
    Приходите от бизнеса с услуги на Apple, включително Apple News, Apple TV + и iCloud, са нараснали до 15,76 млрд. долара от 12,5 млрд. долара, надминавайки прогнозите за 12,72 млрд.

    Преносимите устройства и аксесоарите генерираха приходи от 12,97 милиарда долара.

    Нашите бизнес резултати за тримесечието на декември бяха подсилени от двуцифрен ръст във всяка продуктова категория, което доведе до рекорди за всички времена във всеки от нашите географски сегменти и рекорд за инсталираната ни база от активни устройства,“ каза Лука Маестри, финансов директор на Apple. "Тези резултати ни помогнаха да генерираме рекорден оперативен паричен поток от $ 38,8 милиарда. Също така върнахме над 30 милиарда долара на акционерите през тримесечието, тъй като поддържаме целта си да постигнем нетна парична неутрална позиция с течение на времето."

    Анализаторът Харис Ануар заяви: „Акциите на Apple са чудесна инвестиция, тъй като бизнесът с услуги на компанията продължава да се подобрява.
    "Apple е в отлична позиция да продължи пътя си на растеж, подпомогнат от силните продажби на по-новите си модели телефони и подобряването на ефективността на бизнеса си с услуги. Силното търсене на iPhone 12 ясно засилва аргумента, че глобалната марка на Apple, задържа завидна позиция и нейният тласък да диверсифицира потока си от приходи прави акциите на компанията отлични за дългосрочно притежание"- допълни Ануар.

    Apple компании Резултати

    Оценка на новината

    0