• Джеф Безос се оттегля от длъжността - главен изпълнителен директор на Amazon

    Джеф Безос се оттегля от длъжността - главен изпълнителен директор на Amazon

    Джеф Безос, планира да се оттегли от поста главен изпълнителен директор, а главният изпълнителен директор на Amazon Web Services - Анди Джеси - който ръководеше предлагането на крипто продукти на Amazon - ще го замени.

    Джеф Безос се оттегля от длъжността - главен изпълнителен директор на Amazon

    Amazon обяви, че основателят и главен изпълнителен директор - Джеф Безос, планира да се оттегли от поста главен изпълнителен директор, а главният изпълнителен директор на Amazon Web Services - Анди Джаси - който ръководеше предлагането на крипто продукти на Amazon - ще го замени.

    В писмото си до служителите Безос заяви, че ще премине към ролята на изпълнителен председател на борда на Amazon, където ще „насочи енергията и вниманието си към нови продукти и ранни инициативи“. Преходът е насрочен за по-късно през годината.

    Безос също отбеляза, че Джаси ще бъде изключителен лидер и има моето пълно доверие“.

    Вниманието на крипто света сега се насочва към историята на Джаси, ​​когато става въпрос за възприемане на блокчейн технологията, тъй като това може да е индикация за дългосрочната крипто стратегия на третата по стойност компания в света по пазарна капитализация.

    Джаси предложи смесен преглед на блокчейн технологията и нейната приложимост за бизнеса на Amazon през 2017 г. В изявление на конференцията на Amazon "re: Invent" той изрази съмнение, че блокчейнът може да се използва за повече от "разпределена книга", но също така каза, че и екипът му се интересува лично от технологията. Политиката на компанията диктува, че те не изграждат технология просто, защото смятат, че тя е модерна.

    Той обаче остави вратата отворена за бъдещи проучвания, като каза: „Ние сме много заинтригувани от това, което клиентите в крайна сметка ще правят в бъдеще.“

    През 2018 г. Джаси се придвижи напред с предложение за „квази блокчейн“, тъй като ръководеше пускането на два блокчейн продукта: Amazon Quantum Ledger Database и Amazon Managed Blockchain. Както Cointelegraph съобщава, продуктите поддържат централизирани бази данни, но включват криптографски качества.

    Amazon до голяма степен направи крипто заглавия само като изкупителна жертва, но с навлизането на нов главен изпълнителен директор, крипто общността е нетърпелива да види какви, ако има такива, промени ще донесе Джаси.

    компании Amazon Безос Анди Джаси

    Оценка на новината

    0