• Visa стартира инициатива в подкрепа на покупки на Bitcoin от традиционни банки

    Visa стартира инициатива в подкрепа на покупки на Bitcoin от традиционни банки

    Чрез партньорство с Anchorage, Visa пусна нова инициатива, която ще позволи на хората да купуват и продават криптовалути в традиционните банки.

    Visa стартира инициатива в подкрепа на покупки на Bitcoin от традиционни банки

    Чрез партньорство с Anchorage, Visa пусна нова инициатива, която ще позволи на хората да купуват и продават криптовалути в традиционните банки. Гигантът на кредитни карти прави това възможно за своята новосъздадена пилотна програма за API (Апликационен програмен интерфейс).

    Пакетът от софтуерни API ще даде възможност на банковите клиенти на Visa да купуват, продават и съхраняват Биткойн и други криптовалути за своите клиенти.

    В онлайн изявление отпреди няколко дни може да бъде цитиран изпълнителният директор на Visa - Алфред Кели, който казва, че: „няма причина Visa да не може да добави Биткойн към нашата мрежа, която днес вече поддържа над 160 валути“.

    До момента подобна стъпка не бе предвидена, и тя изненада, както търговците на криптовалути, така и други заинтересовани страни.

    Чрез партньорството с Anchorage, първата федерална чартърна криптобанка, банките няма да имат притеснения да навлязат по-дълбоко в крипто индустрията. Anchorage ще функционира като дигитален попечител на всички криптовалути, закупени в банките партньори на Visa.

    Като се има предвид това, First Boulevard, американска цифрова банка, ще бъде първата, която ще интегрира набора от API.

    Като начало Visa се стреми да изследва цифровите активи като възможност за инвестиция, вместо да бъде средство за размяна. В интервю за Forbes, ръководителят на криптовалутата на Visa, Кюи Шефилд изрази мнение, че той гледа на Биткойн като на склад на стойност (цифрово злато), а не като решение за плащане.

    банки Bitcoin Visa криптовалути

    Оценка на новината

    0