• Amazon планира да внедри камери с изкуствен интелект в автопарка си за доставки, за да повиши безопасността

    Amazon планира да внедри камери с изкуствен интелект в автопарка си за доставки, за да повиши безопасността

    „Тази технология ще предоставя на водачите предупреждения в реално време, за да им помогне да останат в безопасност, когато са на път“ - се казва в изявление на компанията.

    Amazon планира да внедри камери с изкуствен интелект в автопарка си за доставки, за да повиши безопасността

    Amazon.com (NASDAQ: AMZN) разкри планове за инсталиране на видеокамери, задвижвани с изкуствен интелект, в своите фирмени бусове за доставки, в ход, който според най-голямата фирма за електронна търговия в света, ще подобри безопасността както на шофьорите, така и на общностите, в които те доставят.

    Наскоро компанията започна да въвежда технология за безопасност, базирана на камери, в целия си флот за доставка, се казва в съобщение по имейл в сряда.

    Тази технология ще предоставя на водачите предупреждения в реално време, за да им помогне да останат в безопасност, когато са на път“, се добавя в изявлението.

    Плановете на компанията бяха разкрити по-рано във видео с инструкции за камерите, съобщено по-рано през деня от технологичното издание на компанията.

    От Amazon заявават във видеото, че камерите, разработени от компанията за транспортни технологии - Netradyne, използват изкуствен интелект (AI), за да предоставят предупреждения за превишена скорост и разсеяно шофиране, наред с други полезни неща.

    Доказано е, че те намаляват сблъсъците и подобряват поведението на шофьора“, казва във видео обръщение - Каролина Харалдсдотир от Amazon, старши мениджър за безопасност.

    В миналото Amazon бяха критикувани поради произшествия с шофьори - доставчици.

    "Нашето намерение с тази технология е да създадем все по-успешни водачи и да им осигурим подкрепа за по-голяма безопасност на пътя и справяне с инциденти, ако и когато се случат", допълни още Харалдсдотир в обръщението си.

    Изявлението обяснява, че докато камерите непрекъснато записват видео, те качват кадри само ако са задействани от действия като силно спиране, сънливост на водача или следвайки прекалено близо други превозни средства.

    компании иновации Amazon безопасност Камери

    Оценка на новината

    0