• Twitter и General Motors с поглед към инвестиция в Bitcoin

    Twitter и General Motors с поглед към инвестиция в Bitcoin

    Благодарение на Tesla Inc. и множество други фактори за определяне на темпото на ръст, Bitcoin скоро може да стане свидетел на масово вливане на институционални пари.

    Twitter и General Motors с поглед към инвестиция в Bitcoin

    Благодарение на Tesla Inc. и множество други фактори за определяне на темпото на ръст, Биткойн скоро може да стане свидетел на масово вливане на институционални пари. Според финансовия директор на Twitter - Нед Сегал, гигантът в социалните медии обмисля да добави най-голямата криптовалута като актив към баланса си.

    Сегал каза пред CNBC, че Twitter обмисля как да плаща на служителите си в Биткойни.

    „Направихме много предварителни оценки, за да обмислим как бихме могли да плащаме на служителите си, ако те поискат възнагражденията им да бъдат изплащани в Биткойн, как бихме могли да платим на доставчик, ако поискат това реално и дали трябва да станем съдържатели криптовалутата.“ – заяви той в интервюто.

    Приемането на Биткойн от Twitter няма да бъде изненада. Главният изпълнителен директор на компанията - Джак Дорси е един от най-гласните говорители за Биткойн. През октомври миналата година Дорси накара Square, друга компания, която той контролира, да инвестира 50 милиона долара в криптовалутата.

    Междувременно главният изпълнителен директор на General Motors (GM) разкри, че в момента фирмата му не планира да инвестира в цифровото злато. Това може да се промени в най-близко бъдеще, тъй като компанията отбеляза, че ще „продължи да преценява възможностите“, които Биткойн дава.

    компании инвестиции Биткойн прогнози

    Оценка на новината

    5.00