• Търговците на Mastercard могат да започнат да приемат крипто плащания тази година

  Търговците на Mastercard могат да започнат да приемат крипто плащания тази година

  Mastercard (NYSE: MA) е най-новият гигант за плащания, който намеква за подкрепа на транзакции с цифрова валута директно в своята мрежа.

  Търговците на Mastercard могат да започнат да приемат крипто плащания тази година

  С огромни процесори за плащане като Visa (NYSE: V), PayPal и сега MasterCard, които предлагат услуги за криптовалута, най-накрая може да се види масовото приемане на крипто.

  Mastercard (NYSE: MA) е най-новият гигант за плащания, който намеква за подкрепа на транзакции с цифрова валута директно в своята мрежа. Близо един милиард клиенти по целия свят ще могат да плащат за стоки и услуги в над 35 милиона търговски места с Биткойн и други криптовалути.

  Струва си да се добави, че фирмата все още не е посочила кои цифрови валути ще се поддържат. Бъдещите активи обаче ще бъдат оценявани по четири основни критерия - сигурна защита на потребителите, стабилност, стриктно спазване на KYC и спазване на местните закони и разпоредби.

  Според компанията, разрешаването на крипто плащания ще „отвори място за нови клиенти“, като се има предвид преминаването от традиционните финансови опции към цифрови алтернативи.

  От компанията заявиха: „Mastercard са тук, за да дадат възможност на клиентите, търговците и бизнеса да преместят цифрова стойност - традиционна или крипто - както желаят. Това трябва да е вашият избор, това са вашите пари.

  По-рано тази година изпълнителният директор на Mastercard - Майкъл Мибах се ангажира да предложи максимална гъвкавост на клиентите и търговците, като интегрира плащанията на цифрови активи директно в своята мрежа. В миналото фирмата е поддържала ограничени транзакции с криптовалута чрез партньорства с Wirex и Uphold. Докато тези услуги обхващат само плащания, пълното въвеждане от Mastercard ще включва сетълмент.

  компании Биткойн Мastercard криптовалути

  Оценка на новината

  5.00