• Търговците на Mastercard могат да започнат да приемат крипто плащания тази година

    Търговците на Mastercard могат да започнат да приемат крипто плащания тази година

    Mastercard (NYSE: MA) е най-новият гигант за плащания, който намеква за подкрепа на транзакции с цифрова валута директно в своята мрежа.

    Търговците на Mastercard могат да започнат да приемат крипто плащания тази година

    С огромни процесори за плащане като Visa (NYSE: V), PayPal и сега MasterCard, които предлагат услуги за криптовалута, най-накрая може да се види масовото приемане на крипто.

    Mastercard (NYSE: MA) е най-новият гигант за плащания, който намеква за подкрепа на транзакции с цифрова валута директно в своята мрежа. Близо един милиард клиенти по целия свят ще могат да плащат за стоки и услуги в над 35 милиона търговски места с Биткойн и други криптовалути.

    Струва си да се добави, че фирмата все още не е посочила кои цифрови валути ще се поддържат. Бъдещите активи обаче ще бъдат оценявани по четири основни критерия - сигурна защита на потребителите, стабилност, стриктно спазване на KYC и спазване на местните закони и разпоредби.

    Според компанията, разрешаването на крипто плащания ще „отвори място за нови клиенти“, като се има предвид преминаването от традиционните финансови опции към цифрови алтернативи.

    От компанията заявиха: „Mastercard са тук, за да дадат възможност на клиентите, търговците и бизнеса да преместят цифрова стойност - традиционна или крипто - както желаят. Това трябва да е вашият избор, това са вашите пари.

    По-рано тази година изпълнителният директор на Mastercard - Майкъл Мибах се ангажира да предложи максимална гъвкавост на клиентите и търговците, като интегрира плащанията на цифрови активи директно в своята мрежа. В миналото фирмата е поддържала ограничени транзакции с криптовалута чрез партньорства с Wirex и Uphold. Докато тези услуги обхващат само плащания, пълното въвеждане от Mastercard ще включва сетълмент.

    компании Биткойн Мastercard криптовалути

    Оценка на новината

    5.00