• Главният изпълнителен директор на Volkswagen "не се страхува" от електрическите автомобил на Apple

    Главният изпълнителен директор на Volkswagen "не се страхува" от електрическите автомобил на Apple

    "Автомобилната индустрия не е типичен технологичен сектор, който бихте могли да поемете с един удар", каза Херберт Дийс.

    Главният изпълнителен директор на Volkswagen "не се страхува" от електрическите автомобил на Apple

    Германският автомобилен производител - Volkswagen (DE: VOWG) не е обезпокоен от плановете на Apple (NASDAQ: AAPL) за пътническо превозно средство, които могат да включват технологията на батерията от производителя на iPhone, каза главният изпълнителен директор Херберт Дийс.

    Ройтерс съобщи през декември, че Apple може да е напреднала достатъчно, за да създаде превозно средство за масови пазари до 2024 г., подпомогнато от съкращаване на разходите в технологията за батериите.

    "Автомобилната индустрия не е типичен технологичен сектор, който бихте могли да поемете с един удар", каза Дийс, цитиран от интервю за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

    "Apple няма да се справи с това за една нощ," добави той.

    Въпреки че плановете на Apple не са публични, Дийс заяви, че намеренията им като такива са „логични“, тъй като компанията има опит в областта на батериите, софтуера и дизайна и че има „дълбоки джобове“, за да надгражда тези компетенции.

    "Все пак не се страхуваме", каза той.

    Volkswagen планира да разработи собствен софтуер, необходим за автономни автомобили, за да гарантира, че може да се конкурира с технологични фирми в областта на електрическите автомобили.

    Apple компании Volkswagen

    Оценка на новината

    5.00