• Amazon тества своите електрически фургони

    Amazon тества своите електрически фургони

    Компанията планира тази година да разшири програмата до още 14 града.

    Amazon тества своите електрически фургони

    Те са последното разширение в Калифорния на персонализираните електрически превозни средства на Amazon, разработени в партньорство със стартиращата компания Rivian Automotive, която е събрала около 8 милиарда долара от 2019 г. насам от инвеститори.

    Amazon заяви, че е избрал Сан Франциско за един от първоначалните градове за тестване на електрически микробуси от Rivian заради „страхотните си клиенти, уникален терен и климат“. Първоначално доставките ще се извършват от станцията за доставка на Amazon в предградието на Сан Франциско в Ричмънд, но Amazon очаква скоро да започне доставки от други сайтове на залива.

    "Това е една от най-бързите съвременни програми за електрификация и ние сме невероятно горди от това“, заяви в изявление директорът на глобалния флот и продукти на Amazon - Рос Рейчи. 

    Amazon, която подкрепи Rivian чрез своя фонд за залог за климат на стойност 2 млрд.долара, се съгласи през септември 2019 г. да закупи 100 000 електрически автомобила от стартиращата компания като част от амбициозния си стремеж да накара флота на Amazon да работи изцяло на възобновяема енергия. Всеки микробус има пробег от 150 мили на зареждане.

    През 2020 г. Amazon заяви, че е доставила над 20 милиона пакета с електрически превозни средства в Северна Америка и Европа.

    За да премине към електрически превозни средства, Amazon преработи своите станции за доставка, добавяйки хиляди зарядни устройства за електрически превозни средства. Засега, каза Amazon, автомобилите се управляват от служители на Amazon, които са специално обучени да ги експлоатират.

    Amazon представи версия на електрическите микробуси миналата есен. Те се отличават с боксерски дизайн, познатата марка Prime и подобрени функции за безопасност като усъвършенствана система за подпомагане на водача и външни камери, които дават на водача 360-градусов изглед извън превозното средство.

    Amazon все още усъвършенства дизайна на електрическите си фургони преди началото на производството, което Rivian планира за четвъртото тримесечие на тази година.

    Amazon електрически превозни средства Rivian Automotive

    Оценка на новината

    0