• Microsoft отново отваря врати за служителите си след 29 март

    Microsoft отново отваря врати за служителите си след 29 март

    Компанията заяви, че има повече от 160 000 служители.

    Microsoft отново отваря врати за служителите си след 29 март

    Microsoft заяви, че ще позволи на служителите, които работят в Редмънд, Вашингтон и близките кампуси, да избират между това: дали да се върнат на работа на пълен работен ден, да продължат да работят отдалечено или да внедрят т.нар. хибриден модел.

    „От месеци наблюдаваме внимателно местните здравни данни и установихме, че кампусът може безопасно да побере повече служители на място, като същевременно се придържа към границите на капацитета на щата Вашингтон, заявиха от компанията.

    В момента компанията има работни места в 21 държави, които са успели да настанят допълнителни работници в своите съоръжения, което според нея представлява около 20% от нейната глобална работна сила. Компанията заяви, че има повече от 160 000 служители.

    Microsoft каза на служителите си през октомври миналата година, че ще позволи по-голяма гъвкавост при работа от вкъщи, дори след като е безопасно да се върнат в офиса. Компанията заяви, че планира да позволи на служителите да работят отдалечено по-малко от 50% от времето. Служителите могат също да поискат одобрение от своите мениджъри за дистанционна работа на пълен работен ден или за евентуално преместване на ново място.

    След няколко месеца затваряне на офиси поради пандемията от коронавирус, работодателите започват да преминават трайно към по-хибридни модели на работа или планират да се откажат изцяло от традиционните офис площи.

    През февруари Spotify заяви, че приема модел „Work from Anywhere“, който ще позволи на служителите да избират дали искат да бъдат в офиса на пълен работен ден, да бъдат у дома на пълен работен ден или комбинация от двете. Salesforce също обяви, че ще позволи на служителите да изберат дали да се върнат отново в офиса. От Twitter и Square пък заявиха, че позволяват на служителите си да работят от вкъщи „завинаги".

    работен ден Twitter Microsoft Spotify пандемията COVID-19

    Оценка на новината

    5.00