• Tencent Music обяви програма за обратно изкупуване на акции

    Tencent Music обяви програма за обратно изкупуване на акции

    Обратните изкупувания ще се извършват през следващите 12 месеца.

    Tencent Music обяви програма за обратно изкупуване на акции

    Tencent Music Entertainment Group обяви планове за обратно изкупуване на акции на стойност до 1 милиард долара в понеделник, след като акциите, изброени в САЩ, претърпяха огромен спад миналата седмица.

    Обратните изкупувания могат да започнат в понеделник и ще се извършват през следващите 12 месеца.

    Tencent Music е онлайн музикалната група на китайския технологичен гигант Tencent, която управлява стрийминг услуги и приложения. Компанията, котирана на Нюйоркската фондова борса, загуби около една трета от стойността си миналата седмица на фона на разпродажба на китайски технологични акции.

    Част от тази продажба дойде след като Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) прие закон, който може да доведе до премахване на чуждестранни фирми, които нарушават новите правила за одит.

    Но допълнителен натиск дойде в петък, след като Archegos Capital Management беше принуден да ликвидира позициите си в някои основни китайски технологични имена.

    Tencent Music ще изкупи обикновени акции от клас А под формата на американски депозитарни акции.

    „Програмата за обратно изкупуване на акции е силен показател за доверието на борда в бизнес перспективите и дългосрочната стратегия на компанията и ние вярваме, че в крайна сметка ще бъде от полза за TME (Tencent Music Entertainment) и ще създаде стойност за нейните акционери“, сподели Тонг Тао Санг, председател на борда.

    САЩ акции обратно изкупуване Tencent Music

    Оценка на новината

    5.00