• Starbucks надмина очакванията на Уолстрийт

    Starbucks надмина очакванията на Уолстрийт

    Starbucks отчете фискална нетна печалба за второто тримесечие от 659,4 милиона долара, или 56 цента на акция.

    Starbucks надмина очакванията на Уолстрийт

    Starbucks отчете смесени тримесечни резултати и повиши прогнозата си за печалби и приходи за цялата година.

    Печалбите на компанията надминаха очакванията на Уолстрийт.

    Ето какво съобщи компанията в сравнение с очакванията на Уолстрийт въз основа на проучване на анализатори от Refinitiv:

    • Печалба на акция: коригирани 62 цента срещу очаквани 53 цента
    • Приходи: $ 6,7 милиарда срещу очаквани $ 6,8 милиарда

    Starbucks отчете фискална нетна печалба за второто тримесечие от 659,4 милиона долара, или 56 цента на акция, спрямо 328,4 милиона долара, или 28 цента на акция, година по-рано.

    С изключение на артикулите, веригата за кафе печели 62 цента на акция, надхвърляйки 53 цента на акция, очаквани от анализаторите, анкетирани от Refinitiv.

    Нетните продажби са нараснали с 11% до 6,7 млрд.долара, като липсват очакванията от 6,8 млрд.долара. Продажбите в същия магазин в световен мащаб нараснаха с 15%, тъй като компанията отбеляза спад от 10% спрямо периода преди година.

    Продажбите в същия магазин в САЩ са нараснали с 9%, връщайки се към нивата преди пандемията. Преди година продажбите на същия магазин на вътрешния пазар на Starbucks спаднаха с 3%, тъй като бяха блокирани в САЩ. Това тримесечие клиентите купуваха по-големи и по-скъпи кафета и добавяха храна към поръчките си, изпращайки средния билет с 21%. Трафикът обаче все още намалява с 10%. Ръководителите заявиха, че наблюдават недостиг на работна ръка на определени пазари, но това не е широко разпространен проблем.

    Извън САЩ продажбите в същия магазин са нараснали с 35%, въпреки че много европейски страни удължават ограниченията, заради продължаващата пандемията.

    В Китай, вторият по големина пазар на Starbucks, продажбите в същия магазин нараснаха с 91%, тъй като се сблъскаха с сравнение с 50-те процента от миналогодишния спад през същия период. Сделките в Китай скочиха с 93% през тримесечието, но средният билет спадна с 1%. Ръководителите на Starbucks заявиха, че компанията не е предвидила ограничения, свързани с пандемията в Китай, включително обезсърчаване на несъществени пътувания дори по време на китайската Нова година.

    Главният изпълнителен директор Кевин Джонсън каза на анализаторите, че напредъкът във ваксинацията е ключов за прогнозиране на възстановяването на пазара. Starbucks използва технологията си за изкуствен интелект, за да предскаже как степента на инокулация ще повлияе на ръста на международните продажби.

    През тримесечието компанията отвори пет нови кафенета. Това включва въздействието от затварянето на около 300 места в САЩ и Канада, което преди това обяви през юни като част от по-широка стратегия за актуализиране на отпечатъка на ресторанта си.

    За всички фискални 2021 г. Starbucks сега очаква да спечели $ 2,65 до $ 2,75 на акция, в сравнение с предишния си диапазон от $ 2,42 до $ 2,62 на акция. Анализаторите очакваха печалба на акция от 2,85 долара за финансовата година.

    Компанията също така повиши прогнозата си за приходи за цялата година до диапазон от 28,5 до 29,3 млрд.долара, в сравнение с предходния диапазон от 28 млрд. до 29 млрд. долара.

    Уолстрийт прогнозира приходи от 28,6 милиарда долара.

    акции Уолстрийт прогнози starbucks

    Оценка на новината

    5.00