• Equinix за пръв път е сред компаниите в списъка на Fortune 500

    Equinix за пръв път е сред компаниите в списъка на Fortune 500

    Това признание показва растежа на Equinix и развитието на пазара през последните години.

    Equinix за пръв път е сред компаниите в списъка на Fortune 500

    Вчера беше официално обявено включването на Equinix в списъка на Fortune 500, където заема 461 позиция. Това признание показва растежа на Equinix и развитието на пазара през последните години, както и разширяването на глобалния обхват и клиентската и партньорската екосистема на компанията.

    От откриването си през 1998 г. насам Equinix се трансформира от единичен център за данни, използван за физически обмен на интернет трафик, в „машинното отделение“ на дигиталната икономика с повече от 220 центъра за данни в целия свят, включително и два такива в България, чрез които се захранва взаимосвързаността на най-големите глобални компании.

    2020 г. подсили критичната роля на технологиите в нашето всекидневие и ускори инвестициите в дигиталната трансформация, облачните приложения и взаимосвързаността. Докато се ориентираме в новия пост-пандемичен свят, Equinix остава уникално позиционирана. Очакванията са, че 2021 г. ще бъде една от най-активните до този момент. 36 мащабни проекта в 28 пазара и 19 държави са в процес на реализация.

    Междувременно Equinix обяви и откриването на нов енергийноефективен International Business Exchange (IBX) център за данни в Силициевата долина. Съоръжението на стойност 142 милиона долара ще отговори на нарастващото търсене от страна на бизнеса за първокласни услуги, предлагани от центрове за данни, чрез които да ускорят своите операции и да подкрепят усилията си за дигитална трансформация.

    Силициевата долина Equinix Fortune 500

    Оценка на новината

    5.00