• СуперХостинг.БГ придобива хостинг активите на доставчика ICN.Bg

  СуперХостинг.БГ придобива хостинг активите на доставчика ICN.Bg

  Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални.

  СуперХостинг.БГ придобива хостинг активите на доставчика ICN.Bg

  Като част от хостинг групата на team.blue, СуперХостинг.БГ придобива активите на хостинг компания ICN.Bg, с което ще поеме цялостното обслужване на клиентите.

  Това стана ясно от официалното съобщение на двете компании, разпространено до медиите.

  Промяната е свързана с придобиване активите на дружеството ICN.BG от локалния представител на хостинг групата в България, СуперХостинг.БГ, с което team.blue допълнително затвърждава позициите си в региона.

  ICN.Bg е втората по големина хостинг компания в България, като основна дейност за компанията е предоставяне на хостинг услуги, домейн имена, Cloud и VPS услуги. ICN.BG е на пазара от близо 17 години, предоставяйки качествени хостинг услуги и високо ниво на обслужване на българските си клиенти.

  СуперХостинг.БГ е предпочитаният хостинг партньор от родните бизнеси. През 2019 г. компанията разшири присъствието си на Балканите, навлизайки на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS и днес вече се припознава като доверен хостинг партньор на бизнесите там. През 2020 г. компанията стана част от водещата европейска хостинг група team.blue и продължи самостоятелното си развитие, запазвайки своя локален мениджмънт и стратегия.

  Основателите на ICN.BG продължават развитието си като отделна компания и ще фокусират дейността в международните си проекти.

   

  Какво предстои за клиентите на ICN.BG?

  Всички клиенти на ICN.BG ще подновяват услугите си директно през клиентския интерфейс на СуперХостинг.БГ и ще получават фактурите за направените плащания от СуперХостинг.БГ ЕООД.

  Всеки клиент ще получи имейл от СуперХостинг.БГ с допълнителна информация за управлението на услугите си преди срока на изтичане на периода, за който са предплатени.

  До няколко месеца всички хостинг услуги на ICN.BG ще бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ, изградена от последно поколение оборудване и свързаност.

  Всеки клиент ще се възползва от предимствата, които клиентите на СуперХостинг.БГ получават, а именно система за сигурност на няколко нива, премиум защити от злонамерени атаки, множество инструменти за ускоряване на клиентските уеб проекти, поддръжка на ниво уеб приложения, възможност за автоматично подновяване на услугите и още подобрения, които СуперХостинг.БГ реализира през последните няколко години.

  сделка хостинг СуперХостинг.БГ ICN.BG

  Оценка на новината

  5.00