• Amazon ще направи компромис с работното място на служителите си

    Amazon ще направи компромис с работното място на служителите си

    Някои служители ще имат възможност да работят напълно дистанционно до четири седмици в годината.

    Amazon ще направи компромис с работното място на служителите си

    Amazon дава на своите корпоративни служители по-голяма гъвкавост да работят, за да работят от вкъщи.

    Amazon заяви, че очаква служителите да работят в офиса три дни в седмицата, оставяйки им възможност да работят отдалечено до два дни в седмицата. Лидерските екипи ще определят в кои дни служителите ще трябва да работят от офиса, казаха от компанията.

    Корпоративни служители, които не искат да работят в офиса три дни в седмицата, ще могат да кандидатстват за изключение. Освен това някои служители ще имат възможност да работят напълно дистанционно до четири седмици в годината.

    По-рано Amazon бе предприел по-строг подход към своите планове за връщане към работа. През март Amazon подчерта, че целта му е „да се върне към културата, ориентирана към офиса като наша изходна линия“. По това време компанията заяви, че очаква някои служители да се върнат в офиса това лято, като по-голямата част от нейния персонал ще се върне в офиса до есента.

    Amazon отбелязва. че компанията „се учи и развива, и ще „продължава да се развива“, тъй като получава обратна връзка от служителите за актуализираните насоки.

    „Както всички компании и организации по света, ние за първи път управляваме всеки етап от тази пандемия, като се учим и развиваме, докато вървим“, добавят още от компанията.

    Други технологични компании са възприели подобен подход в своите планове за връщане към работа. Миналата седмица Apple заяви, че служителите ще се връщат в офиса три дни в седмицата, започвайки в началото на септември. През май Google заяви, че очаква 20% от своите служители да работят от вкъщи, след като офисите му се отворят по-късно тази година.

     

    Amazon пандемията COVID-19 работа от вкъщи

    Оценка на новината

    0